– Iran vil ikke bry seg om menneskerettigheter

Irans ayatollah Yousef Sanei sier at landet ikke bør oppføre seg "som konflikthissere og framprovosere krig". Men dersom Israel angriper, vil ikke Iran bry seg om menneskerettigheter i sitt svar.
Yousef Sanei. (Foto: Skjermdump fra tv-sending)
Yousef Sanei. (Foto: Skjermdump fra tv-sending)

Sanei er en av de fremste åndelige lederne i Iran. Han advarer landet mot å provosere fram en krig med Israel og mener «sionistregimet» heller bør bekjempes på diplomatisk vis.

– Vi må gjøre alt vi kan for å forhindre et sionistangrep på Iran. For når det skjer vil Iran bli hardt rammet, selv om sionistregimet vil bli rammet enda mer. Måtte Allah forby oss å oppføre oss som konflikthissere og framprovosere krig. Denne nasjonen opplever for øyeblikket en svært spesiell situasjon. Det viktigste vi kan gjøre er å stilne sionistregimet med våre tanker, penner, korrekt framtreden og korrekte handlinger, mener Sanei.

Ayatollahen advarte iranerne fredag om at landet deres vil bli svært hardt rammet, dersom israelerne velger å gå til preventivt angrep mot landets atomprogram. Men han advarer i tillegg  Israel og sier at på tross av sin tilslutning til menneskerettigheter, vil verken han eller noen andre i Iran respektere disse hvis de er i krig med israelerne.

– Erfaringen deres vil bli så grusom at de ikke kommer til å reise seg igjen etter det. For i dette tilfellet vil vi ikke bry oss om menneskerettigheter, sa han.

Oppgraderte raketter
President Mahmoud Ahmadinejad offentliggjorde mandag at landet har oppgradert sine kortdistanseraketter Fateh-110. Militæret skal ha gjennomført vellykkede prøveoppskytninger av raketten, som også har vært oppgradert en gang tidligere. Fateh-110 har etter oppgraderingen lenger rekkevidde og kan treffe spesifikke mål innenfor 300 kilometer.

Landets forsvarsminister Ahmad Vahidi kunngjorde også at Iran innen mars 2013 vil starte produksjonen av egenproduserte jagerfly.

Vil angripe før presidentvalget
Israelske Kanal 10  hevdet mandag at statsminister Benjamin Netanyahu «er fast bestemt på å angripe Iran før det amerikanske valget». Årsaken skal være at sanksjonene mot landet ikke ser ut til å stanse eller forsinke atomprogrammet. Russland setter i tillegg kjepper i hjulene for utvidede sanksjonsforslag fra Vesten i FNs Sikkerhetsråd.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise