– Khamenei vil ha flere terrorangrep mot Vesten

Irans øverste leder, ayatollah Ali Khamenei, ønsker seg flere terrorangrep mot vestlige land og deres allierte, opplyser vestlige etterretningskilder til The Telegraph.

Ayatollah Ali Khamenei med graven til
Ayatollah Ali Khamenei med graven til "martyrene" som døde under krigen mellom Iran og Irak i perioden 1980-1988. (Foto: Wikipedia)

Ifølge vestlig etterretning skal Khamenei ha gitt beskjed til Revolusjonsgardens elitegruppe al-Quds’ enhet 400, at de må øke sine terrortiltak mot Vesten på grunn av deres støtte til den syriske opposisjonen.

Irans nasjonale sikkerhetsråd skal ha holdt et hastemøte, der de diskuterte hvordan sanksjonene mot landet og Vestens innblanding i Syria ødelegger for Teherans interesser i regionen, melder The Telegraph. Etterretningskildene sier til avisen at sikkerhetsrådet skal ha vært bekymret for hvordan et regimeskifte i Damaskus kan ødelegge for Irans forbindelser med Hizbollah i Libanon.

– Enhet 400 ser ut til å ha vært involvert i alle de siste iranske terroroperasjonene. Det iranske regimet ser ut til å være fast bestemt på å hevne det de anser for å være vestlige forsøk på å påvirke utfallet av Syria-krisen, sier kilden.

Al-Quds’ enhet 400 er en spesialstyrke som utfører oppdrag utenfor Irans grenser.

Forrige artikkelEr LO jødefiendtlig eller Israels beste venn?
Neste artikkel– Israels trusler om angrep er brudd på FNs grunnregler
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no