– Israels trusler om angrep er brudd på FNs grunnregler

Irans viseambassadør i FN, Es’haq Ale-Habib, kritiserte onsdag Israels mulige planer om å angripe landets atomreaktorer, i et brev til FNs sikkerhetsråd.

Sikkerhetsrådets president for august, Gérard Araud, mottok onsdag et brev fra Irans viseambassadør i FN. (Foto: UN Photo)
Sikkerhetsrådets president for august, Gérard Araud, mottok onsdag et brev fra Irans viseambassadør i FN. (Foto: UN Photo)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Ale-Habib hevdet Israels eventuelle preventive angrep vil være et brudd på FNs grunnregler, som sier at en medlemsstat i FN ikke kan angripe en annen medlemsstat uten Sikkerhetsrådets samtykke. Onsdag mottok rådets president for august, franske Gérard Araud, brevet fra Iran.

– Lederne i sionistregimet har truet med å bruke makt mot Iran, basert på falske anklager, og urettferdig nok regner vi med et umiddelbart angrep på våre atomfasiliteter. [Truslene] er brudd på de fundamentale prinsippene i FNs grunnregler og internasjonale reguleringer. Og de går imot den globale innsatsen for å fremme fred og sikkerhet, skrev han.

Neste uke arrangerer Teheran en konferanse for Non-Aligned Movement, 120 stater som ikke regner seg som del av en noen stor blokk knyttet til en supermakt. Til sammen er disse NAM-statene den største blokken ved voteringer i FNs generalforsamling. Israel har oppfordret FNs generalsekretær Ban Ki-moon til å holde seg hjemme fra konferansen. Onsdag forsikret imidlertid FN-diplomater at Ki-moon vil stille opp på konferansen, melder Ha’aretz.

Forrige artikkel– Khamenei vil ha flere terrorangrep mot Vesten
Neste artikkelKan gå mot nyvalg likevel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no