– Vi trues av usiviliserte sionister

Vetolandene i FNs sikkerhetsråd ble kritisert av Irans president Mahmoud Ahmadinejad under hans tale i FNs generalforsamling onsdag. USA, Canada og Israel hadde ingen delegater til stede.
Irans president Mahmoud Ahmadinejads tale til FNs generalforsamling, 26. september 2012. (Foto: Jennifer S Altman, UN Photo)
Irans president Mahmoud Ahmadinejads tale til FNs generalforsamling, 26. september 2012. (Foto: Jennifer S Altman, UN Photo)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Ikke uventet var det en frittalende Ahmadinejad som inntok talerstolen i FNs generalforsamling i New York onsdag, men det var likevel en av de mer forsiktige av de åtte talene han har hatt foran denne forsamlingen. Han tegnet et dystert bilde av en verden ledet av Vesten, et system basert på grådighet. Nasjonene som styrer denne kloden har forsont seg med djevelen, framholdt Ahmadinejad.

– Den nåværende bunnløse verdenssituasjonen og historiens bitre hendelser har forekommet først og fremst på grunn av feil verdenslederskap og de nasjonene som selv erklærer seg som maktens sentrum – og som har betrodd seg til djevelen, sa han.

Ahmadinejad understreket at makten disse landene har, ikke burde brukes “til å samle seg makt og rikdom”, men foredles som en hellig gave. Han kritiserte særlig vetomaktene i FNs sikkerhetsråd, som presidenten mener hindrer likhet i FN-systemet.

– Det er ingen tvil om at verden trenger en ny orden og en ny måte å tenke på, hevdet han.

Denne orden burde være “en rettferdig og real orden, der alle er like under loven og der det ikke finnes dobbelstandarder”.

– Usiviliserte sionister
EU hadde delegater til stede i salen som hadde fått beskjed om å forlate rommet, dersom Ahmadinejad “krysset en av våre røde linjer” under sitt foredrag. Delegatene ble sittende under hele talen, også da Ahmadinejad kom med kritikk av Israel og Israels venner.

Ifølge Ahmadinejad er hans Iran truet av “usiviliserte sionister”, med henvisning til Israel. Det ble brukt som eksempel på hvor feil dagens verdensorden er.

– En fortsatt trussel fra usiviliserte sionister om å gå til militær aksjon mot vår stolte nasjon, er et klart eksempel på denne bitre virkeligheten, sa han.

Det var knyttet særlig spenning til den iranske presidentens tale i år, i og med at han hadde fått taletid på den helligste jødiske dagen Jom Kippur.

Protesterte mot Ahmadinejad
Utenfor FN-bygningen i New York var tusenvis av demonstranter samlet for å markere sin motstand mot det iranske regimet. Viseutenriksminister Ramin Mehmanparast måtte eskorteres bort fra området, etter at han ble angrepet av en hissig gruppe personer blant disse.

Tidligere ordstyrer i Representantenes hus, republikanske Newt Gingrich, var til stede under demonstrasjonene. Han kritiserte USAs president Barack Obama for å ikke være tøff nok i konfrontasjonene med Irans atomvåpenprogram, rapporterer Yedioth Aharonoth.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise