– Verden ler av Netanyahus skisser

Talsmann for det iranske utenriksdepartementet mener hele verden ler av Israel, etter at Netanyahu (til venstre i bildet) benyttet plakatskisser på talerstolen til FNs generalforsamling.

Februar 2012 møtte Israels statsminister Benjamin Netanyahu (f.v.) FNs generalsekretær Ban Ki-moon. (Foto: Eskinder Debebe, UN Photo)
Februar 2012 møtte Israels statsminister Benjamin Netanyahu (f.v.) FNs generalsekretær Ban Ki-moon. (Foto: Eskinder Debebe, UN Photo)

– Det falske Israel-regimet blir latterliggjort av alle i verden i dag, selv om slike billige triks fra lederne i det sionistiske okkupasjonsregimet ikke er noe nytt, sier talsmann Hassan Qashqavi i utenriksdepartementet.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu brukte i torsdagens tale til FNs generalforsamling en skisse for å beskrive hvor Iran står i utviklingen av atomvåpen. Han tegnet også en rød linje, som markerte hvor Iran blir nødt å stanse sin anrikning av uran dersom de ikke vil bli offer for et israelsk forhåndsangrep. Politikere og journalister i Israel var i etterkant uenige både i hvem som var målgruppen for “tegningene” til statsministeren og om det var en vellykket strategi.

Qashqavi mener Iran kan ha provosert Israel så mye, at landet så seg nødt til å ta i bruk slike “tåpelige” midler. Uansett endte Iran-delegasjonens tur til New York med en stor flause, etter som president Mahmoud Ahmadinejads kameramann søkte asyl i USA. Familien hans har allerede forlatt Iran og er i ferd med å gjenforenes med Hassan Golhandan i USA, via Tyrkia.

– Jeg er populær i USA
I et intervju med CNNs Fareed Zakaria som ble sendt på søndag, viser det seg at Ahmadinejad tror hans politikk er svært populær verden over, selv i USA.

– Du burde vite, som en del av medieverden, at Ahmadinejad er svært populær, svært elsket – og at han elsker alle like høyt […] La oss gå til gatene i New York i dag, akkurat nå. La oss intervjue folk og finne ut hva de sier, sa han.

Tror Iran nærmer seg kollaps
Israels finansminister Yuval Steinitz uttalte søndag at han tror iranernes økonomi er i ferd med å møte veggen, grunnet alle sanksjonene som vestlige land har innført mot landet. Han sier Israel nå er i ferd med å innse at de nye sanksjonene som USA og EU har innført i løpet av det siste året, faktisk har vært virkningsfulle.

– Den [iranske økonomien] kollapser ikke, men er i ferd med å kollapse. Tapte inntekter fra oljen vil nærme seg 230-290 milliarder kroner ved utgangen av dette året, forklarte Steinitz.

Dessuten skal den iranske økonomien være ferd med å bevege seg inn i en svært kraftig inflasjon, også det som følge av sanksjonene.

Reuters: – Aserbajdsjan kan bidra
Kilder av det internasjonale nyhetsbyrået Reuters sier at regjeringen i Aserbajdsjan kan komme til å la Israel bruke landets flybaser, dersom det bryter ut krig mellom sistnevnte og Iran. Israelske representanter skal sammen med representanter for myndighetene i Aserbajdsjan ha utforsket flybasene landet over, for å se om de kan benyttes av Jerusalem under et eventuelt soloraid mot Irans atomprogram.

 

Forrige artikkelHatpropaganda kommer i reprise på PA TV
Neste artikkel– Tyrkia og Egypt forent mot Syria og for palestinerne
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no