Flere iranske bedrifter i Tyrkia

Et stort antall iranske bedrifter etablerer seg nå i Tyrkia. Det er et uttrykk for nærmere samarbeid mellom landene, og kanskje også en iransk måte å omgå internasjonale sanksjoner?

Illustrasjon: Andrew Bossi
Illustrasjon: Andrew Bossi

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Ifølge en tyrkisk dagsavis har antallet iranske bedrifter som etablerer seg i Tyrkia økt i oktober for den tiende måneden på rad. 37 prosent av de 252 utenlandske bedriftene som startet opp i Tyrkia i oktober, var finansiert av iranere. 688 iransk-finansierte bedrifter ble opprettet i Tyrkia de første 10 månedene av 2012.

Totalt er det 2.140 bedrifter i Tyrkia som er finansiert av iranere. Det er en økning på 40 prosent siden 2010. På de to neste plassene i nye utenlandske bedrifter kom Tyskland og Russland, melder Jerusalem Post.

Forrige artikkelOlmert er uønsket av velgerne
Neste artikkel– Forundrer meg hvordan livet går videre
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no