Lekkasje fra IAEA avslørte status i etterforskningsarbeidet

Vestlige diplomater sier de tror Israel lekket et IAEA-dokument for å vise hvor langt Iran er kommet med arbeidet på en atombombe. Men lekkasjen kan ha virket mot sin hensikt.

Iran-president Mahmoud Ahmadinejad (Illustrasjon: Daniella Zalcman)
Iran-president Mahmoud Ahmadinejad (Illustrasjon: Daniella Zalcman)

Ifølge Yedioth Aharonoth kan hensikten til israelske myndigheter ha vært å sørge for at det internasjonale presset på Iran økte. Men i stedet kan det motsatte ha skjedd. En anonym vestlig diplomat sier IAEAs etterforskning av atomprogrammet til iranerne kan ha blitt skadet.

Det var den engelske avisen The Guardian som først publiserte saken. De hevder at både det etterforskerne vet og ikke vet har blitt avslørt ved lekkasjen, og at dette har gjort at atominspektørene har fått en tøffere oppgave.

– Uansett hvem som har gjort dette, har det undergravet IAEAs troverdighet og gjort det hardere for dem å gjennomføre arbeidet sitt, sier den amerikanske atomeksperten David Albright.

Forrige artikkelHamas skal ha det hele
Neste artikkel– E1-bygging vil ikke forhindre palestinsk stat
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no