Lekkasje fra IAEA avslørte status i etterforskningsarbeidet

Vestlige diplomater sier de tror Israel lekket et IAEA-dokument for å vise hvor langt Iran er kommet med arbeidet på en atombombe. Men lekkasjen kan ha virket mot sin hensikt.
Iran-president Mahmoud Ahmadinejad (Illustrasjon: Daniella Zalcman)
Iran-president Mahmoud Ahmadinejad (Illustrasjon: Daniella Zalcman)

Ifølge Yedioth Aharonoth kan hensikten til israelske myndigheter ha vært å sørge for at det internasjonale presset på Iran økte. Men i stedet kan det motsatte ha skjedd. En anonym vestlig diplomat sier IAEAs etterforskning av atomprogrammet til iranerne kan ha blitt skadet.

Det var den engelske avisen The Guardian som først publiserte saken. De hevder at både det etterforskerne vet og ikke vet har blitt avslørt ved lekkasjen, og at dette har gjort at atominspektørene har fått en tøffere oppgave.

– Uansett hvem som har gjort dette, har det undergravet IAEAs troverdighet og gjort det hardere for dem å gjennomføre arbeidet sitt, sier den amerikanske atomeksperten David Albright.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise