– Drepte du en jøde, var det en god gjerning

Den iranske jøden Daniel Mahgerefteh (24) ble drept i forrige uke. Ifølge anonyme kilder blant Irans jøder var hans ikke-jødiske kjæreste involvert i drapet. I stedet for straff skal hun ha fått skryt av politiet.

Den iranske jøden Daniel Magrufta (bildet) ble trolig drept etter å ha
Den iranske jøden Daniel Magrufta (bildet) ble trolig drept etter å ha "vanæret" sin kjærestes familie. (Foto: Skjermdump fra Times of Israel)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Daniel Magrufta er sønnen til en av de rikeste jødiske familiene i Iran. I tiden før han ble drept hadde han stevnemøter med en ikke-jødisk kvinne. Denne jentas far er medlem av Irans revolusjonsgarde, skriver Jerusalem Post.

Kilder i det lokale jødiske samfunnet mistenker at kvinnen selv var delaktig i drapet på Magrufta. Under avhør hos politiet skal de ha sagt til henne at “dersom du var involvert i drapet på en jøde, gjorde du en god gjerning”.

Drept for å ha “vanæret” hennes familie
Til Times of Israel forklarer den iranske jøden Armin Avi Kreuznacher, som nå lever i eksil i Tyskland, at mannen ble drept fordi han nektet å gifte seg med henne etter at de hadde hatt et intimt forhold.

– Mordet ble utført som hevn som følge av at familien [hennes] ble satt i vanære, sier han.

Iranske myndigheter og politiet fastholder at Magrufta ble drept under et innbrudd i hjemmet hans. De skal ha arrestert en mann som har innrømmet forholdene. Menashe Amir, en ekspert på jødene i Iran, mener myndighetenes framstilling av saken inneholder flere feil.

Drapet på Daniel Mahgerefteh skremmer jødene i Iran. Senest i november ble en 57 år gammel jødisk kvinne brutalt knivstukket til døde av muslimske angripere i byen Isfahan. Offerets familie sier det var et religiøst motivert drap, hvor en eiendomskonflikt ble brukt som påskudd for udåden.

Tall fra iranske myndigheter viser at det er i underkant av 9000 jøder igjen i Iran. Flere titalls tusen  jøder har forlatt  Iran etter den islamske revolusjonen i 1979.

Forrige artikkel– Bosetninger er ikke hovedhinder for fred
Neste artikkelNår jødehatet kommer fra toppen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no