– Drepte du en jøde, var det en god gjerning

Den iranske jøden Daniel Mahgerefteh (24) ble drept i forrige uke. Ifølge anonyme kilder blant Irans jøder var hans ikke-jødiske kjæreste involvert i drapet. I stedet for straff skal hun ha fått skryt av politiet.
Den iranske jøden Daniel Magrufta (bildet) ble trolig drept etter å ha
Den iranske jøden Daniel Magrufta (bildet) ble trolig drept etter å ha "vanæret" sin kjærestes familie. (Foto: Skjermdump fra Times of Israel)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Daniel Magrufta er sønnen til en av de rikeste jødiske familiene i Iran. I tiden før han ble drept hadde han stevnemøter med en ikke-jødisk kvinne. Denne jentas far er medlem av Irans revolusjonsgarde, skriver Jerusalem Post.

Kilder i det lokale jødiske samfunnet mistenker at kvinnen selv var delaktig i drapet på Magrufta. Under avhør hos politiet skal de ha sagt til henne at “dersom du var involvert i drapet på en jøde, gjorde du en god gjerning”.

Drept for å ha “vanæret” hennes familie
Til Times of Israel forklarer den iranske jøden Armin Avi Kreuznacher, som nå lever i eksil i Tyskland, at mannen ble drept fordi han nektet å gifte seg med henne etter at de hadde hatt et intimt forhold.

– Mordet ble utført som hevn som følge av at familien [hennes] ble satt i vanære, sier han.

Iranske myndigheter og politiet fastholder at Magrufta ble drept under et innbrudd i hjemmet hans. De skal ha arrestert en mann som har innrømmet forholdene. Menashe Amir, en ekspert på jødene i Iran, mener myndighetenes framstilling av saken inneholder flere feil.

Drapet på Daniel Mahgerefteh skremmer jødene i Iran. Senest i november ble en 57 år gammel jødisk kvinne brutalt knivstukket til døde av muslimske angripere i byen Isfahan. Offerets familie sier det var et religiøst motivert drap, hvor en eiendomskonflikt ble brukt som påskudd for udåden.

Tall fra iranske myndigheter viser at det er i underkant av 9000 jøder igjen i Iran. Flere titalls tusen  jøder har forlatt  Iran etter den islamske revolusjonen i 1979.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise