Iran vil utplassere krigsskip i Middelhavet

Teheran ønsker å vise muskler mot USA og Israel. Marinesjefen sier de vil utplassere flåte i Middelhavet og Rødehavet.

Iransk krigsskip (Illustrasjon: Alex Hicks, Wikipedia)
Iransk krigsskip (Illustrasjon: Alex Hicks, Wikipedia)

Irans marinesjef Habibollah Sayyari sier en av deres flåter vil bli sendt til ulike hav rundt forbi i regionen, for å vise muskler og “motarbeide truslene” som Iran er under fra USA og Israel. Både Washington og Jerusalem truer med å bombe landets atomreaktorer, dersom iranerne ikke avslutter sitt atomvåpenprogram.

Med skip på plass både i Rødehavet og Middelhavet vil den iranske marinen i praksis være tilstede i Israels “bakgård”. En allerede anspent region vil trolig bli enda mer på tå hev, skriver Times of Israel.

Sayyari hevder utplasseringen av krigsskipene ikke er en trussel mot andre nasjoner, men et forsvarstiltak.

– Vi ønsker å proklamere at vi har evne til å tilby sikkerhet i regionen, med hjelp av våre naboland, sier han.

Forrige artikkel– Kun Israel kan definere sine interesser
Neste artikkel– Obamas uttalelse kan virke mot sin hensikt
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no