– Eksplosjon ved iransk atomanlegg

The Sunday Times melder at israelske etterretningskilder bekrefter at en større eksplosjon skal ha funnet sted ved Fordo-anlegget i Iran mandag i forrige uke.

Fordo-reaktoren er plassert dypt under bakken. (Foto: flickr.com)
Fordo-reaktoren er plassert dypt under bakken. (Foto: flickr.com)

– Vi befinner oss fortsatt på et tidlig stadium når det gjelder å forstå hva som skjedde og hvor betydelig det er, sier kilden til britiske The Sunday Times, som la til at hendelsen enten var “sabotasje eller uhell”.

Iranerne skal ikke ha evakuert de omkringliggende områdene etter eksplosjonen. Lederen for Irans atomenergibyrå avviser at en eksplosjon har funnet sted ved den store Fordo-reaktoren. Det var den iranske opposisjonelle Reza Kahlili som meldte om eksplosjonen på det høyreorienterte amerikanske nettstedete World News Daily før helgen. Han gjengir en iransk sikkerhetskilde ved atomanlegget som sier at eksplosjonen inntraff klokken 11:30 lokal tid sist mandag.

– Enhver eksplosjon i Iran som ikke rammer mennesker, men som rammer deres program er velkommen, kommenterer Avi Dichter, minister for sivilforsvaret i Israel.

Forrige artikkelArabiske partier og deres holdning til staten Israel
Neste artikkelOdd Myrland i MIFF Stavanger: Det politiske livet i Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no