– Ingen eksplosjon ved Fordo

Talskvinne for IAEA Gill Tudor (f.v.), sammen med Norges tidligere utenriksminister Jan Petersen (Foto: IAEA)
Talskvinne for IAEA Gill Tudor (f.v.), sammen med Norges tidligere utenriksminister Jan Petersen (Foto: IAEA)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Til den britiske avisen Sunday Times bekreftet israelske etterretningskilder at eksplosjonen hadde inntruffet, men at det kunne både være “en sabotasje eller et uhell”. Men ifølge IAEA er denne informasjonen ikke korrekt.

– Vi forstår det slik at Iran benekter at det har forekommet noe ved Fordo. Det er i tråd med våre observasjoner, skriver talskvinne Gill Tudor.

Iranerne hevder selv at de ikke ønsker å bruke sitt atomprogram til noe annet enn å skaffe seg energi og til forskning. Men Vesten, med USA og Israel i spissen, er overbevist om at regjeringen i Teheran har et hemmelig program for å produsere atomvåpen.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag