Israelsk angrep skal ha rammet iranske soldater

Den irakiske avisen Azzaman siterer en vestlig diplomatisk kilde som hevder at soldater fra Irans revolusjonsgarde ble drept i den israelske luftoperasjonen i Syria.
Hizbollah-produsert propagandaplakat hvor Irans president Mahmoud Ahmadinejad (f.v.), Syrias president Bashar Assad og Hizbollah-leder Hassan Nasrallah er avbildet. Fotografen har døpt bildet
Hizbollah-produsert propagandaplakat med Irans tidligere president Mahmoud Ahmadinejad (f.v.), Syrias president Bashar Assad og Hizbollah-leder Hassan Nasrallah er avbildet. Fotografen har døpt bildet "Treenigheten". (Foto: Sean Long, flickr.com)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Kilden til Azzaman skal ha blitt intervjuet i London. Han eller hun hevder det var et militært forskningssenter som ble rammet av bombene, og at ryktene om angrep på en konvoi på vei til Hizbollah med våpen kan ha vært en avledning. Kilden påstår at tre tusen iranske soldater fra Revolusjonsgarden har voktet stedet i årevis og at russiske eksperter har vært tilstede der. Flere iranske soldater skal ha blitt drept i den israelske bombingen.

Israel har trolig skaffet seg informasjonen som var nødvendig for å gjennomføre angrepet ved hjelp av  målrettet arbeid for å skaffe innsideinformasjon i både iranske anliggender og i Hizbollah. Det skal også ha vært israelske myndigheter som valgte å lekke saken til pressen. I tillegg skal hendelsen ha inntruffet 48 timer tidligere enn man har trodd til nå, altså justert til tidlig mandag morgen før soloppgang.

Saudi-arabiske al-Watan melder samtidig at Syrias regime allerede har overført kjemiske våpen til Hizbollah. En kilde i den syriske opposisjonen sier Bashar Assad har sendt våpen i over ett år, inkludert to tonn av sennepsgass og langdistanseraketter som kan bære kjemisk materiale 300 kilometer inn i Israel.

Kilde: Jerusalem PostGi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise