Nytt iransk jagerfly presentert

De nye iransk-produserte jagerflyene Qaher-313 ble presentert av president Mahmoud Ahmadinejad lørdag. Joe Biden (til venstre i bildet) sier Teheran må vise seriøs vilje til å avblåse sitt atomvåpenprogram, skal USA forhandle med dem.
USAs visepresident Joe Biden (f.v.), her i diskusjon med president Barack Obama, understreker at Iran må vise seriøs vilje til å bøye av for internasjonale atomkrav, skal amerikanerne gå i forhandlinger med dem. (Foto: Det hvite hus)
USAs visepresident Joe Biden (f.v.), her i diskusjon med president Barack Obama, understreker at Iran må vise seriøs vilje til å bøye av for internasjonale atomkrav, skal amerikanerne gå i forhandlinger med dem. (Foto: Det hvite hus)

Ahmadinejad avduket flyet under en statlig tv-overført seremoni lørdag. Forsvarsminister Ahmad Vahidi forteller at Qaher-313 både er utviklet og bygget av iranske luftfartseksperter. Myndighetene hevder de er så overlegne at de ikke vil bli fanget opp på radar.

Ifølge det statlige nyhetsbyrået IRNA skal jagerflyet både fungere godt til ren luftstrid og til å bombe mål på bakken.

Den israelske kommentatoren Aharon Lapidot mener ingenting med det iranske jagerflyet ser aerodynamisk korrekt ut, og modellen på bildet samsvarer ikke med opplysningene i teksten.

– Det er veldig sannsynlig at flyet som er avbildet ikke er mer enn en glassfiber-modell uten flykapasitet, skriver Lapidot i Israel Hayom.

USA vil kun forhandle med “seriøst” Iran
Samme dag understreket USAs visepresident Joe Biden at Det hvite hus ikke vil gå med på direkte forhandlinger med Iran, dersom Teheran ikke er seriøst interessert i å vike fra sine angivelige atomvåpenambisjoner.

– Tilbudet står der, men det må være ekte og seriøst, samt med en agenda som de er forberedt på å snakke om, sier Biden.

For disse uttalelsene mottok han støtte både fra russiske og tyske myndigheter.



Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise