20 nye reaktorer i Iran

De neste femten årene må Iran produsere 20.000 ekstra megawatt elektrisitet for å møte landets økende energibehov, hevder Teheran.

Irans president Mahmoud Ahmadinejad i 2009. (Foto: Wikipedia)
Irans president Mahmoud Ahmadinejad i 2009. (Foto: Wikipedia)

På 16 ulike steder i landet vil det reises 20 ulike atomkraftverk i løpet av denne perioden, for å kunne lykkes. Nå leter de etter steder hvor det er bra å bygge. Steder der det er lite jordskjelv eller liten fare for angrep fra fiendtlige raketter.

Kun en av de mange atomkraftverkene Iran har konstruert de siste årene, leverer nå strøm. Reaktoren Bushehr vil være fullt operativ fra 2014, med hjelp av russisk-levert kjernebrennstoff, skriver Yedioth Aharonoth.

Iranske spioner arrestert
Det spanske innenriksdepartementet melder at tre menn er arrestert av politiet, mistenkt for å spionere på iranske avhoppere i landet. De skal ifølge Ha’aretz ha infiltrert en ideell spansk organisasjon som hjelper asylsøkere og kommunisert med Irans etterretningstjeneste.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise