Over 30 prosent inflasjon i Iran

De internasjonale sanksjonene har gjort sitt til at prisnivået i Iran har skutt i været, med en inflasjon på 31,5 prosent.
Én norsk krone utgjør 2.114 iranske rial, våren 2013. (Foto: basheem, flickr.com)
Én norsk krone utgjør 2.114 iranske rial, våren 2013. (Foto: basheem, flickr.com)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Det er første gang at de iranske inflasjonstallene som Teheran offentliggjør, har passert 30 prosent etter at de internasjonale sanksjonene mot landet ble innledet. Fra 20. mars 2013 og ett år tilbake i tid var inflasjonen på 31,5 prosent.

Det er to ting som forårsaker inflasjonen. For det første har den iranske regjeringen fjernet subsidiene på drivstoff og mat, noe som selvsagt har ført til en betydelig generell prisøkning. For det andre har sanksjonene mot Irans påståtte atomvåpenprogram gjort at rialen, landets myntenhet, har sunket dramatisk i verdi. Myndighetene har også fått mye kritikk av opposisjonen i Teheran, for å ha delvis skyld i det økonomiske uføret de befinner seg i.

Flere analytikere tror at den virkelige inflasjonsraten i Iran, kan være dobbelt så høy som det Teheran innrømmer, skriver Yedioth Aharonoth.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise