– Israel kan angripe Iran alene

Forsvarssjef Benny Gantz (t.v. på bildet) mener Israel selv har militærkapasitet nok til å angripe Irans atomprogram alene.

Forsvarssjef Benny Gantz (t.v.) deltar på øvelse. (Illustrasjon: IDF)
Forsvarssjef Benny Gantz (t.v.) deltar på øvelse. (Illustrasjon: IDF)

I anledning Uavhengighetsdagen som Israel feirer fra solnedgang mandag til solnedgang tirsdag, ble forsvarssjef Benny Gantz intervjuet på Israel Radio. Han fikk spørsmål om Israel selv besitter nok militær kapasitet til å ta for seg Irans atomprogram alene, skulle det bli tvingende nødvendig.

– Uten tvil ja. Den iranske utfordringen er en viktig utfordring. Vi må se på dette strategisk i et langsiktig perspektiv. Vi vil gjøre hva som trengs, når det trengs, svarte Gantz på spørsmålet, ifølge Jerusalem Post.

Forsvarssjefen bekreftet også at regjeringen og forsvarsledelsen ofte drøfter muligheten for å angripe Iran, men benektet samtidig at dette er noe det er strid om.

– Det er lange og pågående diskusjoner og jeg regner med at vi vil få flere av dem også i framtiden, sa Gantz.

Forrige artikkelIsraeler i Boston: – Hørte en stor eksplosjon
Neste artikkelKronprins Olav og sivile tap
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no