– Fjern Iran-sanksjonene

Amerikansk panel ønsker å fjerne sanksjonene som er innført mot Irans atomprogram, fordi de mener det gjør forhandlingene med Teheran enda vanskeligere.

Foto: Skjermdump fra Theiranproject.org
Foto: Skjermdump fra Theiranproject.org

De kaller seg “Iran-prosjektet“. En USA-basert organisasjon som arbeider for større samarbeid mellom iranske og amerikanske myndigheter, og som har publisert et dokument der de tar til orde for en ny tilnærming til Teheran. Sanksjonene som USA har kjempet gjennom mot deres atomprogram på den internasjonale arenaen, virker mot sin hensikt, frykter de.

– USAs politikk har kanskje saktet ned, men ikke klart å stanse framskrittene i Irans atomvåpenprogram. De har heller ikke ledet til noen gjennombrudd i atomsamtalene, eller  forbedret menneskerettighetenes kår i Iran, hevder de i dokumentet.

– Kanskje har politikken skapt færre muligheter for å håndtere Iran, grunnet regimets hardere motstand under press […] Etter 30 år med sanksjoner og forsøk på å isolere Iran, ser det utvilsomt ut som at press alene ikke kan endre beslutningene til Irans ledere […] Et styrket diplomatisk tiltak som inkluderer løfter om å løfte sanksjoner i bytte mot verifiserbart samarbeid, kan hjelpe til med å gjøre slutt på stillstanden og skape en atomavtale, mener panelet.

En rekke tidligere amerikanske politikere og andre utenrikspolitiske eksperter har i et brev uttrykt sin støtte til innholdet i rapporten, opplyser Yedioth Aharonoth.

Forrige artikkelHyller Israels neste “regent”
Neste artikkelIsrael kjøper tankfly fra USA
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no