– Iran har allerede krysset rød atomlinje

Tidligere etterretningssjef i IDF, Amos Yadlin (t.h. i bildet), mener verden ikke har lenger enn fram til sommeren med å stanse Irans atomvåpenplaner.

USAs tidligere forsvarssjef Mike Mullen (f.v.), Israels tidligere forsvarssjef Gabi Ashkenazi og tidligere etterretningssjef i IDF, Amos Yadlin. (Illustrasjon: Den amerikanske ambassaden i Tel Aviv, flickr.com)
USAs tidligere forsvarssjef Mike Mullen (f.v.), Israels tidligere forsvarssjef Gabi Ashkenazi og tidligere etterretningssjef i IDF, Amos Yadlin. (Illustrasjon: Den amerikanske ambassaden i Tel Aviv, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Den frittalende Amos Yadlin mener iranerne allerede har krysset “den røde linjen”, som Israel og deres allierte har satt opp for deres atomaktivitet. IDFs tidligere etterretningssjef mener de neste månedene fram til sommeren blir avgjørende, dersom en ønsker å forhindre et Iran med atomvåpenkapasitet.

Yadlin holdt et foredrag under en sikkerhetskonferanse i Tel Aviv tirsdag og hevdet at “Iran er en måned eller to unna å bestemme seg om de vil bygge en bombe.” Derfor ønsker han å øke det internasjonale presset ytterligere mot Teheran, skriver Times of Israel.

– Det vil ikke komme på plass en avtale, dersom det ikke koster noe å ikke komme til enighet, mener han.

I juni er det valg igjen i Iran. Det er ifølge Yadlin fristen verden har for å stanse dem.

Forrige artikkelKnesset diskuterte armensk folkemord
Neste artikkelLivni anbefaler fortsatt Katsav-fengsling
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no