– Holocaust-fornektelse har skadet Iran

Teheran-ordfører Mohammad Bagher Ghalibaf (Foto: Wikipedia)
Teheran-ordfører Mohammad Bagher Ghalibaf (Foto: Wikipedia)

Holocaust-fornektelsene til Mahmoud Ahmadinejad har skadet Irans diplomatiske relasjoner og ikke gjort noe for å tjene palestinernes sak, mener Teherans ordfører Mohammad Bagher Ghalibaf.

De mange uttalelsene fra presidenten som sår tvil om hvorvidt utryddelsen av seks millioner jøder under andre verdenskrig fant sted, har nå blitt “en unnskyldning for våre største fiender, som er zionistene, og påvirket målene til palestinerne”, tror den mulige presidentkandidaten i det nasjonale valget i juni.

– Å forsvare palestinernes mål er en del av prinsippene i vår utenrikspolitikk. Å fornekte Holocaust er ikke det. Vi har vært store støttespillere av Palestina i 30 år, men med intelligensen til ayatollahene Khomeini og Khamenei, kunne ingen unnskylde oss for å være antisemittiske. Plutselig, uten å tenke på resultatene eller konsekvensene, har Holocaust-spørsmålet blitt reist. Hvordan har dette tjent palestinernes revolusjon, spør Bagher Ghalibaf seg.

Han tror også at han ville håndtert den diplomatiske prosessen rundt Irans atomprogram bedre, enn det den sittende president Ahmadinejad har gjort.

– Beslutninger ble tatt og ord ble sagt som […] gav våre motstandere muligheten til å samle seg rundt oss. Kontroversielle og unyttige bemerkninger, slagord og presentasjoner har skadet oss og svekket vår rettmessige posisjon, sier han.

Ifølge det iranske nyhetsbyrået Tasnim, hvor Bagher Ghalibaf stilte opp på intervju, mener han at forhandlinger med USA er nødvendig av og til – ikke minst i denne saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag