Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Holocaust-fornektelse har skadet Iran

Teheran-ordfører Mohammad Bagher Ghalibaf (Foto: Wikipedia)
Teheran-ordfører Mohammad Bagher Ghalibaf (Foto: Wikipedia)
Teherans ordfører og mulig presidentkandidat Mohammad Bagher Ghalibaf mener president Mahmoud Ahmadinejads Holocaust-fornektelse har skadet Irans og palestinernes sak. Men kritikken går på hva som er taktisk klokt å si, også Ghalibaf ser på "zionistene" som Irans "største fiender".

Holocaust-fornektelsene til Mahmoud Ahmadinejad har skadet Irans diplomatiske relasjoner og ikke gjort noe for å tjene palestinernes sak, mener Teherans ordfører Mohammad Bagher Ghalibaf.

De mange uttalelsene fra presidenten som sår tvil om hvorvidt utryddelsen av seks millioner jøder under andre verdenskrig fant sted, har nå blitt «en unnskyldning for våre største fiender, som er zionistene, og påvirket målene til palestinerne», tror den mulige presidentkandidaten i det nasjonale valget i juni.

– Å forsvare palestinernes mål er en del av prinsippene i vår utenrikspolitikk. Å fornekte Holocaust er ikke det. Vi har vært store støttespillere av Palestina i 30 år, men med intelligensen til ayatollahene Khomeini og Khamenei, kunne ingen unnskylde oss for å være antisemittiske. Plutselig, uten å tenke på resultatene eller konsekvensene, har Holocaust-spørsmålet blitt reist. Hvordan har dette tjent palestinernes revolusjon, spør Bagher Ghalibaf seg.

Han tror også at han ville håndtert den diplomatiske prosessen rundt Irans atomprogram bedre, enn det den sittende president Ahmadinejad har gjort.

– Beslutninger ble tatt og ord ble sagt som […] gav våre motstandere muligheten til å samle seg rundt oss. Kontroversielle og unyttige bemerkninger, slagord og presentasjoner har skadet oss og svekket vår rettmessige posisjon, sier han.

Ifølge det iranske nyhetsbyrået Tasnim, hvor Bagher Ghalibaf stilte opp på intervju, mener han at forhandlinger med USA er nødvendig av og til – ikke minst i denne saken.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart