– Holocaust-fornektelse har skadet Iran

Teherans ordfører og mulig presidentkandidat Mohammad Bagher Ghalibaf mener president Mahmoud Ahmadinejads Holocaust-fornektelse har skadet Irans og palestinernes sak. Men kritikken går på hva som er taktisk klokt å si, også Ghalibaf ser på “zionistene” som Irans “største fiender”.

Teheran-ordfører Mohammad Bagher Ghalibaf (Foto: Wikipedia)
Teheran-ordfører Mohammad Bagher Ghalibaf (Foto: Wikipedia)

Holocaust-fornektelsene til Mahmoud Ahmadinejad har skadet Irans diplomatiske relasjoner og ikke gjort noe for å tjene palestinernes sak, mener Teherans ordfører Mohammad Bagher Ghalibaf.

De mange uttalelsene fra presidenten som sår tvil om hvorvidt utryddelsen av seks millioner jøder under andre verdenskrig fant sted, har nå blitt “en unnskyldning for våre største fiender, som er zionistene, og påvirket målene til palestinerne”, tror den mulige presidentkandidaten i det nasjonale valget i juni.

– Å forsvare palestinernes mål er en del av prinsippene i vår utenrikspolitikk. Å fornekte Holocaust er ikke det. Vi har vært store støttespillere av Palestina i 30 år, men med intelligensen til ayatollahene Khomeini og Khamenei, kunne ingen unnskylde oss for å være antisemittiske. Plutselig, uten å tenke på resultatene eller konsekvensene, har Holocaust-spørsmålet blitt reist. Hvordan har dette tjent palestinernes revolusjon, spør Bagher Ghalibaf seg.

Han tror også at han ville håndtert den diplomatiske prosessen rundt Irans atomprogram bedre, enn det den sittende president Ahmadinejad har gjort.

– Beslutninger ble tatt og ord ble sagt som […] gav våre motstandere muligheten til å samle seg rundt oss. Kontroversielle og unyttige bemerkninger, slagord og presentasjoner har skadet oss og svekket vår rettmessige posisjon, sier han.

Ifølge det iranske nyhetsbyrået Tasnim, hvor Bagher Ghalibaf stilte opp på intervju, mener han at forhandlinger med USA er nødvendig av og til – ikke minst i denne saken.

Forrige artikkelLikestilling i Hamas
Neste artikkelØkende grad av anti-israelske holdninger i Jordan
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no