Iran skal lede nedrustningskonferanse i Genève

Iranerne skal lede en internasjonal atomnedrustningskonferanse fra 27. mai. – Det er som å gi Jack the Ripper ansvaret for et krisemottakssenter for kvinner, mener UN Watch.

Irans president Mahmoud Ahmadinejad (Foto: Marco Castro, UN Photo)
Irans president Mahmoud Ahmadinejad (Foto: Marco Castro, UN Photo)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Iran har sikret seg det roterende presidentskapet i den internasjonale nedrustningskonferansen. Konferansen begynner i Genève 27. mai og skal vare fire uker, melder Yedioth Aharonoth.

USA er svært skuffet over valget. Amerikanernes talskvinne for FN-delegasjonen, Erin Pelton, forklarer at landet vil boikotte ethvert møte som iranerne måtte ha ansvar for.

Hillel Neuer, leder for den FN-kritiske organisasjonen UN Watch, er også svært kritisk til Teherans presidentskap.

– Det er som å gi Jack the Ripper ansvaret for et krisemottakssenter for kvinner, sier han.

UN Watch sier de vil arrangere protestaksjoner utenfor lokalene i Genève hver gang iranerne leder et møte.

Iran er under sanksjoner både fra FN, EU og USA fordi det internasjonale samfunnet mener Teherans atomprogram har militær retning. Landet har også en kraftig militær opprustning.

Iran forsvarer sin rett til å lede nedrustningskonferansen. Iran er en av landene som har vært medlem av FN helt fra begynnelsen, argumenterer Alireza Miryousefi, talsmann for iranernes FN-delegasjon.

Atomnedrustningskonferansen er ikke formelt noe FN-organ, men er så tett knyttet opp mot FN at de som regel omtales som det. Ifølge Wikipedia er det for øyeblikket 65 medlemsland, inkludert Israel og Norge.

Forrige artikkelVekker palestinsk lidelse null engasjement når den ikke har en anti-Israel vinkling?
Neste artikkelHermon-fjellet truffet av to granater
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no