Iran skal lede nedrustningskonferanse i Genève

Iranerne skal lede en internasjonal atomnedrustningskonferanse fra 27. mai. – Det er som å gi Jack the Ripper ansvaret for et krisemottakssenter for kvinner, mener UN Watch.

Irans president Mahmoud Ahmadinejad (Foto: Marco Castro, UN Photo)
Irans president Mahmoud Ahmadinejad (Foto: Marco Castro, UN Photo)

Iran har sikret seg det roterende presidentskapet i den internasjonale nedrustningskonferansen. Konferansen begynner i Genève 27. mai og skal vare fire uker, melder Yedioth Aharonoth.

USA er svært skuffet over valget. Amerikanernes talskvinne for FN-delegasjonen, Erin Pelton, forklarer at landet vil boikotte ethvert møte som iranerne måtte ha ansvar for.

Hillel Neuer, leder for den FN-kritiske organisasjonen UN Watch, er også svært kritisk til Teherans presidentskap.

– Det er som å gi Jack the Ripper ansvaret for et krisemottakssenter for kvinner, sier han.

UN Watch sier de vil arrangere protestaksjoner utenfor lokalene i Genève hver gang iranerne leder et møte.

Iran er under sanksjoner både fra FN, EU og USA fordi det internasjonale samfunnet mener Teherans atomprogram har militær retning. Landet har også en kraftig militær opprustning.

Iran forsvarer sin rett til å lede nedrustningskonferansen. Iran er en av landene som har vært medlem av FN helt fra begynnelsen, argumenterer Alireza Miryousefi, talsmann for iranernes FN-delegasjon.

Atomnedrustningskonferansen er ikke formelt noe FN-organ, men er så tett knyttet opp mot FN at de som regel omtales som det. Ifølge Wikipedia er det for øyeblikket 65 medlemsland, inkludert Israel og Norge.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise