Kongressen vedtar nye Iran-sanksjoner

En komité i Representantenes hus har vedtatt en ny lov som innfører tøffere sanksjoner mot Iran, samtidig som den støtter Israels rett til selvforsvar.
Plenumsalen i Kongressen fra Sør Korea-president Parks besøk tidligere i mai. (Illustrasjon: KOREA.NET, flickr.com)
Plenumsalen i Kongressen fra Sør Korea-president Parks besøk tidligere i mai. (Illustrasjon: KOREA.NET, flickr.com)

Utenrikskomiteen i Representantenes hus vedtok onsdag enstemmig Nuclear Iran Prevention Act. Det er en pakke med nye økonomiske sanksjoner mot Iran og garanti med støtte til Israels selvforsvarsrett. Pakken er ventet å få støtte fra de fleste av huset 435 medlemmer, siden 340 personer allerede har listet seg opp som sponsorer av lovforslaget.

Loven vil senke oljeimporten fra Iran til USA til under 500.000 fat per dag, samt begrense Teherans tilgang til utenlandsk valuta og svarteliste flere sektorer i landets økonomi.

I et annet vedtak i Senatet samme dag, uavhengig av lovforslaget i Representantenes hus, ba president Barack Obama om tøffere sanksjoner mot Iran. 99 av 100 senatorer stemte for, mens den siste ikke var tilstede under avstemningen, melder Reuters.

USA, Israel og en rekke andre vestlige styresmakter mener Iran utnytter sitt påstått fredelige atomkraftprogram, for å i det skjulte utvikle kjernefysiske våpen. Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) kunne onsdag avsløre at landet produserer mer anriket uran enn noen gang før, skriver Times of Israel.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise