Iran fordømmer terrorlisting av Hizbollah

Det er "overraskende og uakseptabelt" at EU har valgt å terrorliste Hizbollah, påstår Irans utenriksminister Ali Akbar Salehi.
Irans utenriksminister Ali Akbar Salehi (Foto: Dean Calma, IAEA)
Irans utenriksminister Ali Akbar Salehi (Foto: Dean Calma, IAEA)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

EUs beslutning om å legge den shiamuslimske grupperingen Hizbollah til sin liste over terrororganisasjoner, er “imot alle politiske og juridiske normer, overraskende og uakseptabelt”, hevder Irans utenriksminister Ali Akbar Salehi. Han forsvarer deres allierte i Libanon og mener EU gjør Israel en tjeneste.

– Denne handlingen vil tjene det illegitime zionistregimet og deres støttespillere, sa han tirsdag ifølge Yedioth Aharonoth.

Mandag vant Israel en stor diplomatisk seier, etter å ha kjempet i årevis for å få Hizbollah inn på EUs terrorliste. Under det månedlige møtet for unionens utenriksministere, ble det vedtatt å føre dem opp som en terrorgruppe.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise