Iran fordømmer terrorlisting av Hizbollah

Det er “overraskende og uakseptabelt” at EU har valgt å terrorliste Hizbollah, påstår Irans utenriksminister Ali Akbar Salehi.

Irans utenriksminister Ali Akbar Salehi (Foto: Dean Calma, IAEA)
Irans utenriksminister Ali Akbar Salehi (Foto: Dean Calma, IAEA)

EUs beslutning om å legge den shiamuslimske grupperingen Hizbollah til sin liste over terrororganisasjoner, er “imot alle politiske og juridiske normer, overraskende og uakseptabelt”, hevder Irans utenriksminister Ali Akbar Salehi. Han forsvarer deres allierte i Libanon og mener EU gjør Israel en tjeneste.

– Denne handlingen vil tjene det illegitime zionistregimet og deres støttespillere, sa han tirsdag ifølge Yedioth Aharonoth.

Mandag vant Israel en stor diplomatisk seier, etter å ha kjempet i årevis for å få Hizbollah inn på EUs terrorliste. Under det månedlige møtet for unionens utenriksministere, ble det vedtatt å føre dem opp som en terrorgruppe.

Forrige artikkel– Alle avtaler med Israel er hudnaer
Neste artikkelFlertallet av israelerne ville støttet tilbaketrekning
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no