Iran planlegger angrep på amerikanske interesser

Iran planlegger angrep mot en rekke amerikanske mål dersom USA blander seg inn militært i Syria. Det antyder etterretningsinformasjon amerikanerne har skaffet seg i Irak.
Anti-ubåt-flyet US-3A Viking lander ombord et amerikansk krigsskip. (Illustrasjon: Steve Swayne, flickr.com)
Anti-ubåt-flyet US-3A Viking lander ombord et amerikansk krigsskip. (Illustrasjon: Steve Swayne, flickr.com)

Ifølge nyhetsbyrået Reuters har USA fanget opp en beskjed fra en iransk regjeringskilde til militante grupper i Irak. Gruppene får beskjed om å angripe amerikanske interesser dersom Obama-administrasjonen gjør alvor av sine trusler om en militær innblanding mot Damaskus-regimet.

Et spesielt utsatt mål skal være den amerikanske ambassaden i Bagdad. Men det finnes også mange andre mål som kan være aktuelle, for dem som ønsker å angripe landets interesser i Irak.

Kilder i Det hvite hus sier til Wall Street Journal at krigsskipene i Midtøsten har forsvarsvåpen ombord, som kan slå ut eventuelle hevnangrep fra Iran.

En annen mulighet er at Irans shiamuslimske satelittorganisasjon i Libanon, Hizbollah, kan gjennomføre angrep på ordre fra Teheran. Hizbollah kjemper også på Bashar Assads side i den syriske borgerkrigen. Parlamentariker for terrorgruppen, Hassan Fadlallah, hevder at USAs planer er en “internasjonal konspirasjon” for å beskytte Israel.

– Den amerikanske aggressiviteten mot Syria representerer organisert terror som truer regionen og den internasjonale stabiliteten, og har som mål å styrke den zionistiske arm og den kolonialistiske grepet for å kontrollere hele regionen, blir Fadlallah sitert på av Times of Israel.

Mer omfattende enn antatt
ABC News rapporterer også at bildet de amerikanske myndighetene tegner overfor Senatet, av “en begrenset militæraksjon”, kan være underdrevet. Planene som USAs president Barack Obama skal vurdere å gjennomføre, skal angivelig være langt mer omfattende enn det mange har antatt. Det kan bli snakk om en konstant bombing fra både militærfly og fem krigsskip i to døgn.

– Dette militærangrepet vil gjøre mer skade mot Assads styrker i løpet av 48 timer, enn det syriske opprørere har gjort på to år, forklarer en sikkerhetskilde til det amerikanske mediekonsernet.

Se reportasjen til ABC News her:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=B1PMtJznIJA[/youtube]

Dershowitz ønsker Kongress-ja om Iran
Den profilerte amerikanske jusprofessoren og Israel-vennen Alan Dershowitz, skriver i Ha’aretz i dag at han støtter president Barack Obama sine Syria-planer. Men han mener det er viktig at Obama skaffer seg støtte i Kongressen så raskt som overhode mulig i Iran-spørsmålet.

– En president kan ikke forplikte nasjonen på “en rød linje”, dersom han også ønsker å sikre kongressens godkjennelse før han svarer på linjebruddet. Hva skjer dersom Kongressen sier nei? Må presidenten fortsatt holde sin forpliktelse til “den røde linjen”? Og hvis han ikke gjør det, hva sier det om andre forpliktende røde linjer, som i tilfellet med Irans forsøk på å skape atomvåpen?

– Det er en vei ut av dette dilemmaet, i det minste når det gjelder Iran og deres framtidige handlinger. Presidenten burde sikre en godkjennelse i Kongressen nå, for sin røde linje overfor Iran, skriver Dershowitz.

Professoren mener amerikanske interesser er mye mer truet av et Iran med atomvåpen, enn av at Bashar Assad bruker kjemiske våpen. Derfor mener han at saken blir enklere å selge i Kongressen. Obama bør først, mener han, få Kongressens “godkjennelse til å holde sine forpliktelser i forhold til Syria”. Deretter bør han gå etter en rask avklaring i forhold til Teheran.

Intet “godt nyttår” fra Rouhani
En Twitter-konto som angivelig tilhørte Irans nye president Hassan Rouhani, skal onsdag ha ønsket den jødiske verden godt nyttår. Men torsdag varslet presidentens rådgiver Reza Sadeq, at Rouhani ikke har noen Twitter-konto, skriver International Business Times.

Lykkeønskninger for det nye jødiske året, angivelig fra Irans president Hassan Rouhani (Foto: Skjermdump fra @HassanRouhani, Twitter.com)
Lykkeønskningene for det nye jødiske året viser seg ikke å komme fra noen offisiell Twitter-konfot for Irans president Hassan Rouhani (Foto: Skjermdump fra @HassanRouhani, Twitter.com)Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise