Chorev: – Iran lurer oss

Lederen for Israels atomenergibyrå, Shaul Chorev, tror ikke Iran er seriøse når de hevder seg villige til å stenge Fordo-reaktoren.
Israels atomenergibyråsjef Shaul Chorev holder foredrag på IAEAs møte i Wien onsdag (Foto: Skjermdump fra Kanal 2)
Israels atomenergibyråsjef Shaul Chorev holder foredrag på IAEAs møte i Wien onsdag (Foto: Skjermdump fra Kanal 2)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Shaul Chorev holdt et foredrag under en årlig konferanse ved Det internasjonale atomenergibyråets (IAEA) hovedkvarter i Wien onsdag. Her anklaget han Iran for å drive med “løgn og bedrag”. Chorev tror den nye presidenten Hassan Rouhani aldri kommer til å stenge den underjordiske Fordo-reaktoren.

– Bildet iranerne tegner av seg selv angående åpenhet og gjennomsiktighet i deres atomprogram […] står i sterk kontrast til Irans faktiske handlinger og fakta på bakken, sa Chorev, ifølge Times of Israel.

– [Teheran] tegner et falskt bilde av at deres engasjement i atomenergibyrået […] med ønske om å kjøpe seg mer tid. Iran beveger seg sakte framover på alle områder av sitt militære atomprogram, sa Chorev.

IAEAs arabiske medlemsland fikk kritikk av Chorev for det han beskrev som “gjentakende svertekampanjer” mot Israel.

– Vi vil aldri skaffe oss atomvåpen
Samme kveld som den israelske atombyråsjefen holdt sitt foredrag, ble Rouhani intervjuet på NBC News. Han gjentok at Iran ikke kommer til å skaffe seg atomvåpen under hans ledelse.

– Vi har aldri forsøkt å skaffe oss en atombombe og vil heller aldri gjøre det. Vi ønsker kun å benytte atomteknologi til fredelige hensikter, påsto han.

Associated Press (AP) melder at Iran også har frigjort flere titalls politiske fanger. Blant dem er advokat og menneskerettighetsaktivist Nasrin Sotoudeh, som i en årrekke har forsvart opposisjonen i rettssystemet.

I en pressemelding skriver International Campaign for Human Rights at de ønsker fangefrigjøringen velkommen og ber Rouhani ta tak i Irans “akutte menneskerettighetssituasjon”.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise