Jamil: – Vi er klare for våpenhvile

Damaskus mener borgerkrigen i Syria har kommet til et punkt der ingen av partene klarer å nedkjempe hverandre, opplyser visepresident Qadri Jamil. Nå ønsker regimet våpenhvile og forhandlinger.

Opposisjonssoldater under kamper i Aleppo i fjor. (Foto: Freedom House, flickr.com)
Opposisjonssoldater under kamper i Aleppo i fjor. (Foto: Freedom House, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

– Verken den væpnede opposisjonen eller regimet har styrke til å vinne mot motstanderen, innrømmer Syrias visepresident Qadri Jamil til The Guardian.

Han ønsker nå å foreslå en våpenhvile på det neste møtet mellom partene i Geneve.

– En slutt på ekstern innblanding, en våpenhvile og oppstarten av en fredelig politisk prosess som gjør at det syriske folk kan nyte selvbestemmelse, uten ekstern innblanding, på en demokratisk måte, sier Jamil er målet til Assads regjering.

Men en viktig forutsetning legger Jamil likevel til grunn: President Bashar Assad må få fortsette, om “progressive reformer” skal bli gjennomført.

– Ingen må frykte at det nåværende regimet ikke skal fortsette i sin nåværende form, sier han

Melder seg som meklere
Iran kan gjerne stille som mekler i direkte forhandlinger mellom regimet og opposisjonen, varslet landets president Hassan Rouhani fredag. I en kommentarartikkel i Washington Post tar han til orde for dialog.

– Vi må stå sammen på en konstruktiv måte mot nasjonal dialog, enten det er i Syria eller Bahrain. Vi må skape en atmosfære der mennesker i regionen kan bestemme sine egne skjebner, sier han.

Forrige artikkelDiplomatisk seier for Israel om atomvåpen IAEA
Neste artikkelEgypt stenger tunneler, Hamas kan angripe Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no