– Netanyahu vet han er gledesdreper

Statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Chairman of the Joint Chiefs of Staff, flickr.com)
Statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Chairman of the Joint Chiefs of Staff, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Israels regjering har så langt uttalt seg svært negativt i forhold Iran-president Hassan Rouhanis diplomatiske framstøt. Etter hans tale for FNs generalforsamling, kalte Israels statsminister Benjamin Netanyahu den for “kynisk og full av hykleri”.

Raphael Ahren, diplomatisk korrespondent i Times of Israel, mener Jerusalem nå ser det som sin oppgave å sørge for et fortsatt press på Iran. Før Israel får oppfylt sine fire krav for Irans atomprogram, vil de aldri lempe på retorikken:

  • Stans i utvinningen av uran.
  • Tilintetgjøre alt atommateriale.
  • Stenge Fordo-reaktoren.
  • Stanse bruken av plutionium.

– Statsministeren vet at han er en gledesdreper, sier en regjeringskilde til nettavisen.

For Israel er det viktige å framstå som mest mulig skeptiske, for å hindre at iranerne slipper billig unna i framtidige atomforhandlinger. Tunge allierte som USA, Tyskland, Storbritannia har inntatt et avventende standpunkt overfor Rouhani, men bare Israel har bestemt seg allerede […] ene og alene for å kjøpe seg tid.

– Mange ønsker å tro på Rouhanis sjarmoffensiv. Men statsministeren er overbevist om at substansen ikke har endret seg. Han vil legge fram sin sak på tross av at han blir oppfattet som gledesdreper og som hakk i plata. Han mener det er hans moralske plikt, sier regjeringskilden videre.

Ahren mener Israel burde moderere seg og innta det amerikanske standpunktet: Uttrykke seg positivt i forhold til Irans nye fredstoner, men samtidig la trusselen om militære reaksjoner ligge fast.

Netanyahu skal tale til FNs generalforsamling tirsdag 1. oktober.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag