Iransk-belgisk mann arrestert for spionasje

Ali Mansouri ble arrestert av Shin Bet på Ben Gurion flyplass 11. september da han var på vei ut av landet til Belgia.

Spion Ali Mansouri spaserer rundt i Tel Aviv, i nærheten av den amerikanske ambassaden. (Foto: Shin Bet)
Spion Ali Mansouri spaserer rundt i Tel Aviv, i nærheten av den amerikanske ambassaden. (Foto: Shin Bet)

Et medlem av delegasjonen til statsminister Benjamin Netanyahu i New York, forklarte søndag hva som hadde hendt til Times of Israel.

– På et tidspunkt der Iran forsøker å nærme seg USA, sendte de en agent for å forsøke å skaffe seg etterretning, slik at de kunne gjennomføre et terrorangrep mot den amerikanske ambassaden i Israel. Dette er bare nok et eksempel på at Irans politikk er å tale med to tunger og videre bevis på at Irans ord ikke er forenlige med handlingene deres, sier kilden.

Den belgiske statsborgeren Ali Mansouri ble lovet 6 millioner kroner for jobben han skulle gjøre i Israel og ble rekruttert av Teherans spesialstyrker i Revolusjonsgarden. Han var på besøk i Israel for å opprette en forretningsvirksomhet, som kunne fungere som en skalkeskjul for Irans etterretningsvirksomhet. Mansouris advokat hevder at hans klient “ikke har noen agenda mot Israel”, men at hans situasjon er svært kompleks.

Forrige artikkelSe lanseringen av Halvmåne og hakekors
Neste artikkel– Netanyahu vil kreve fortsatte Iran-sanksjoner
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no