Iransk-belgisk mann arrestert for spionasje

Ali Mansouri ble arrestert av Shin Bet på Ben Gurion flyplass 11. september da han var på vei ut av landet til Belgia.
Spion Ali Mansouri spaserer rundt i Tel Aviv, i nærheten av den amerikanske ambassaden. (Foto: Shin Bet)
Spion Ali Mansouri spaserer rundt i Tel Aviv, i nærheten av den amerikanske ambassaden. (Foto: Shin Bet)

Et medlem av delegasjonen til statsminister Benjamin Netanyahu i New York, forklarte søndag hva som hadde hendt til Times of Israel.

– På et tidspunkt der Iran forsøker å nærme seg USA, sendte de en agent for å forsøke å skaffe seg etterretning, slik at de kunne gjennomføre et terrorangrep mot den amerikanske ambassaden i Israel. Dette er bare nok et eksempel på at Irans politikk er å tale med to tunger og videre bevis på at Irans ord ikke er forenlige med handlingene deres, sier kilden.

Den belgiske statsborgeren Ali Mansouri ble lovet 6 millioner kroner for jobben han skulle gjøre i Israel og ble rekruttert av Teherans spesialstyrker i Revolusjonsgarden. Han var på besøk i Israel for å opprette en forretningsvirksomhet, som kunne fungere som en skalkeskjul for Irans etterretningsvirksomhet. Mansouris advokat hevder at hans klient “ikke har noen agenda mot Israel”, men at hans situasjon er svært kompleks.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise