– Netanyahu vil kreve fortsatte Iran-sanksjoner

I dag møtes Israels statsminister Benjamin Netanyahu og USAs president Barack Obama i Det hvite hus i Washington for å drøfte Irans atomprogram.

Tidligere møte mellom Israels statsminister Benjamin Netanyahu og USAs president Barack Obama i Det hvite hus, mars 2013. (Foto: Amos Ben Gershom, Prime Minister of Israel, flickr.com)
Netanyahu og Trump hadde ikke det beste forholdet. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)
USAs utenriksminister John Kerry (Foto: Wikipedia)
USAs utenriksminister John Kerry (Foto: Wikipedia)

Amerikanerne er i utgangspunktet positive til de nye tonene fra Iran, som hevder de er villige til å inngå kompromisser angående sitt atomprogram med verdenssamfunnet. Det er en holdning som blant annet kom fram i utenriksminister John Kerrys intervju med CBS’ “60 Minutes” på søndag, da journalist Scott Pelley spurte om det er mulig å oppnå en løsning innen seks måneder.

– Selvfølgelig er det mulig. Det er mulig å få på plass en avtale raskere enn det, avhengig av hvor imøtekommende og klare Iran ønsker å være. Vi trenger en god avtale her, sa Kerry, som likevel understreket at USA ikke vil fjerne sanksjonene mot Iran før en avtale er på plass.

Se intervjuet om Syria og Iran her:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eV3Ds90YAKg[/youtube]

Men Israels statsminister Benjamin Netanyahu ønsker ifølge Ha’aretz-kilder å ta opp sanksjonene i møtet med USAs president Barack Obama mandag. Han vil be om at Washington følger opp Kerrys løfter og ikke fjerner noen sanksjoner, før alle er sikre på at iranerne mener alvor.

USAs ambassadør i Tel Aviv, Dan Shapiro (Foto: Wikimedia Commons)
USAs ambassadør i Tel Aviv, Dan Shapiro (Foto: Wikimedia Commons)

I anledning møtet mellom statslederne, sier USAs Israel-ambassadør Dan Shapiro at de to landene har sammenfallende interesser i Iran-spørsmålet.

– Jeg tror de to lederne er enige om hovedmålet, som er å forhindre at Iran skaffer seg atomvåpen. […] Begge er enige om at det beste er å løse dette gjennom en diplomatisk prosess, sier han til Israel Radio.

Forrige artikkelIransk-belgisk mann arrestert for spionasje
Neste artikkel– Israel vil kompromisse om Jerusalem
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no