– Netanyahu vil kreve fortsatte Iran-sanksjoner

Tidligere møte mellom Israels statsminister Benjamin Netanyahu og USAs president Barack Obama i Det hvite hus, mars 2013. (Foto: Amos Ben Gershom, Prime Minister of Israel, flickr.com)
Netanyahu og Trump hadde ikke det beste forholdet. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

USAs utenriksminister John Kerry (Foto: Wikipedia)
USAs utenriksminister John Kerry (Foto: Wikipedia)

Amerikanerne er i utgangspunktet positive til de nye tonene fra Iran, som hevder de er villige til å inngå kompromisser angående sitt atomprogram med verdenssamfunnet. Det er en holdning som blant annet kom fram i utenriksminister John Kerrys intervju med CBS’ “60 Minutes” på søndag, da journalist Scott Pelley spurte om det er mulig å oppnå en løsning innen seks måneder.

– Selvfølgelig er det mulig. Det er mulig å få på plass en avtale raskere enn det, avhengig av hvor imøtekommende og klare Iran ønsker å være. Vi trenger en god avtale her, sa Kerry, som likevel understreket at USA ikke vil fjerne sanksjonene mot Iran før en avtale er på plass.

Se intervjuet om Syria og Iran her:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eV3Ds90YAKg[/youtube]

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men Israels statsminister Benjamin Netanyahu ønsker ifølge Ha’aretz-kilder å ta opp sanksjonene i møtet med USAs president Barack Obama mandag. Han vil be om at Washington følger opp Kerrys løfter og ikke fjerner noen sanksjoner, før alle er sikre på at iranerne mener alvor.

USAs ambassadør i Tel Aviv, Dan Shapiro (Foto: Wikimedia Commons)
USAs ambassadør i Tel Aviv, Dan Shapiro (Foto: Wikimedia Commons)

I anledning møtet mellom statslederne, sier USAs Israel-ambassadør Dan Shapiro at de to landene har sammenfallende interesser i Iran-spørsmålet.

– Jeg tror de to lederne er enige om hovedmålet, som er å forhindre at Iran skaffer seg atomvåpen. […] Begge er enige om at det beste er å løse dette gjennom en diplomatisk prosess, sier han til Israel Radio.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag