Parlamentet i Iran stiller seg bak ny linje

Iran-president Hassan Rouhani fikk tirsdag parlamentets støtte for sin nye diplomatiske linje. Det hvite hus sier de forstår Benjamin Netanyahus skepsis.
Det iranske parlamentet sentralt i Teheran (Illustrasjon: Wikimedia Commons)
Det iranske parlamentet sentralt i Teheran (Illustrasjon: Wikimedia Commons)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

230 av de 290 medlemmene i parlamentet undertegnet en offisiell uttalelse som gir støtte til Rouhanis beskrivelse av Iran som “mektig og fredselskende”.

– Iran ønsker forhandlinger og samarbeid for å løse regionale og internasjonale saker, heter det i pressemeldingen om vedtaket.

Jerusalem Post skriver at den iranske nasjonalforsamlingen er kontrollert av politiske grupperinger, som står Ayatollah Ali Khamenei svært nær. Beslutningen til det store flertallet av parlamentsmedlemmene om å skrive under, viser derfor at det politiske establishmentet i Iran støtter Rouhani.

Parlamentets ordstyrer Ali Larjani lovpriste presidentens FN-tale under tirsdagens plenumsamling.

Advarer Israel
Samtidig har Teheran registrert at Israels statsminister Benjamin Netanyahu lovet å opprettholde det militære presset mot Iran, om nødvendig på egenhånd, under sin FN-tale. Landets FN-viseambassadør Khodadad Seifi skal ifølge New York Times og Jerusalem Post ha uttalt følgende rett etter talen: “Den israelske statsministeren bør ikke en gang tenke på å angripe Iran, eller i det hele tatt planlegge å gjøre det.”

Støtter Netanyahus skepsis

Pressetalsmann i Det hvite hus Jay Carney (Foto: Wikimedia Commons)
Pressetalsmann i Det hvite hus Jay Carney (Foto: Wikimedia Commons)

Men Det hvite hus i Washington er helt enig med Netanyahus skepsis til Irans plutselige diplomatiske interesse rundt sitt atomprogram, opplyste talsmann pressetalsmann Jay Carney onsdag.

– Som presidenten har sagt forstår vi, og det er helt på sin plass, at Israel er skeptiske til Iran og Irans intensjoner. Tross alt var dette et land hvis lederskap, fram til helt nylig, lovet å utslette Israel. Så deres sikkerhetsbekymringer er forståelige. Deres skepsis er forståelig, uttalte han.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise