Iran stanser anti-zionistisk konferanse

Den årlige anti-zionistiske konferansen som arrangeres i Teheran er i år blitt avlyst av president Hassan Rouhani.

Irans president Hassan Rouhani (Foto: Asia Society, flickr.com)
Irans president Hassan Rouhani (Foto: Asia Society, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Den konservative fløyen i iransk politikk reagerer sterkt på at den årlige konferansen “Ny Horisont”, som de har brukt på å sverte Israel, nå blir fjernet fra agendaen. De mener president Hassan Rouhani på nytt har gitt etter for verdenssamfunnets krav, melder The Telegraph.

En tidligere amerikansk senator og 63 andre “utenlandske bidragsytere” var i år ventet til konferansen. Rouhanis forgjenger Mahmoud Ahmadinejad brukte sin taletid på konferansen da han var president til å beskrive Holocaust som en myte og ta til orde for å fjerne Israel fra kartet. Ny Horisonts hovedorganisator, Nader Talebzadeh, mener avviklingen er “en stor feil fra regjeringen”.

Få israelere tror på Rouhani
Den månedlige spørreundersøkelsen “Fredsindeksen” til Israel Democracy Institute og Universitetet i Tel Aviv, viser at 80 prosent blant israelske jøder mener Rouhanis sjarmoffensiv ikke er genuin. Kun 14 prosent mener han representerer en forskjell, mens blant israelske arabere er det tallet 47 prosent.

77 prosent av jødene mener Israels statsminister Benjamin Netanyahu gjør rett i å advare verden mot den faren Iran fortsatt utgjør, rapporterer Jerusalem Post. To-tredjedeler av dem tror USAs president Barack Obama ikke vil klare å forhindre at landet skaffer seg atomvåpen, mens 60 prosent av israelerne totalt synes amerikanerne viser svakhet mot Teheran.

Militærøvelse
Den samme avisen melder fredag at IAF gjennomførte militærøvelser for langdistanseoppdrag i går, inkludert drivstoff-fylling i luften, for å vise Iran militære muskler. Statsminister Netanyahu sa under sin tale til FNs generalforsamling at Israel vil kjempe alene mot Iran, dersom det viser seg å bli nødvendig.

– Når vi sier at “alle midler er tilgjengelige”, så er det åpenbart at militære operasjoner også blir drøftet. Luftstyrkene, som er IDFs lange arm, er ansvarlig for å realisere dette hvis det blir nødvendig. Og med dette før øyet, øver skvadroner for å styrke alle sine ferdigheter, inkludert langdistanseflygninger, sier forsvarets pressekontor.

Irans mange atomanlegg ligger så langt unna Israel, at ved et eventuelt luftangrep blir de israelske jagerflyene nødt til å fylle på mer drivstoff underveis.

Forrige artikkelHamas vil bygge militær kapasitet for å “gjenvinne” Jerusalem
Neste artikkelIsraeler klubbet til døde utenfor sitt eget hjem
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no