Iran stanser anti-zionistisk konferanse

Den årlige anti-zionistiske konferansen som arrangeres i Teheran er i år blitt avlyst av president Hassan Rouhani.
Irans president Hassan Rouhani (Foto: Asia Society, flickr.com)
Irans president Hassan Rouhani (Foto: Asia Society, flickr.com)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Den konservative fløyen i iransk politikk reagerer sterkt på at den årlige konferansen “Ny Horisont”, som de har brukt på å sverte Israel, nå blir fjernet fra agendaen. De mener president Hassan Rouhani på nytt har gitt etter for verdenssamfunnets krav, melder The Telegraph.

En tidligere amerikansk senator og 63 andre “utenlandske bidragsytere” var i år ventet til konferansen. Rouhanis forgjenger Mahmoud Ahmadinejad brukte sin taletid på konferansen da han var president til å beskrive Holocaust som en myte og ta til orde for å fjerne Israel fra kartet. Ny Horisonts hovedorganisator, Nader Talebzadeh, mener avviklingen er “en stor feil fra regjeringen”.

Få israelere tror på Rouhani
Den månedlige spørreundersøkelsen “Fredsindeksen” til Israel Democracy Institute og Universitetet i Tel Aviv, viser at 80 prosent blant israelske jøder mener Rouhanis sjarmoffensiv ikke er genuin. Kun 14 prosent mener han representerer en forskjell, mens blant israelske arabere er det tallet 47 prosent.

77 prosent av jødene mener Israels statsminister Benjamin Netanyahu gjør rett i å advare verden mot den faren Iran fortsatt utgjør, rapporterer Jerusalem Post. To-tredjedeler av dem tror USAs president Barack Obama ikke vil klare å forhindre at landet skaffer seg atomvåpen, mens 60 prosent av israelerne totalt synes amerikanerne viser svakhet mot Teheran.

Militærøvelse
Den samme avisen melder fredag at IAF gjennomførte militærøvelser for langdistanseoppdrag i går, inkludert drivstoff-fylling i luften, for å vise Iran militære muskler. Statsminister Netanyahu sa under sin tale til FNs generalforsamling at Israel vil kjempe alene mot Iran, dersom det viser seg å bli nødvendig.

– Når vi sier at “alle midler er tilgjengelige”, så er det åpenbart at militære operasjoner også blir drøftet. Luftstyrkene, som er IDFs lange arm, er ansvarlig for å realisere dette hvis det blir nødvendig. Og med dette før øyet, øver skvadroner for å styrke alle sine ferdigheter, inkludert langdistanseflygninger, sier forsvarets pressekontor.

Irans mange atomanlegg ligger så langt unna Israel, at ved et eventuelt luftangrep blir de israelske jagerflyene nødt til å fylle på mer drivstoff underveis.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise