Iran og USA møttes alene

På sidelinjen av atomforhandlingene i Geneve møtte representantene fra USA og Iran hverandre for diplomatiske samtaler.

Her blir atomforhandlingene mellom Iran og P5+1 (Vetomaktene i FN og Tyskland) innledet, den 15. oktober 2013. (Foto: Eric Bridiers, United States Mission Geneva, flickr.com)
Her blir atomforhandlingene mellom Iran og P5+1 (Vetomaktene i FN og Tyskland) innledet, den 15. oktober 2013. (Foto: Eric Bridiers, United States Mission Geneva, flickr.com)

Israel Radio melder at møtet varte rundt en time og var planlagt på forhånd av atomforhandlingene. Hensikten med møtet var å fortsette veien mot tettere kontakt mellom de to landene.

– Som vi hadde ventet holdt viseutenriksminister [Wendy] Sherman og medlemmene fra den amerikanske delegasjonen et binasjonalt møte med Irans viseutenriksminister [Abbas] Araghchi og medlemmer av den iranske delegasjonen i natt […] Diskusjonene var nyttige og vi ser fram til å fortsette drøftelsene under morgendagens møte mellom P5+1 (de fem vetomaktene i FN og Tyskland) og Iran, sier en amerikansk kilde.

En talsmann for den iranske delegasjonen hevder at alle forhandlingspartnerne ble svært imponert over en presentasjon de gav, med en plan for hvordan den diplomatiske krisen kan bli løst. Ingen “snakker om krig lenger, bortsett fra Israel”, hevdet vedkommende.

Pressetalsmann for Det hvite hus, Jay Carney, forklarte under en pressekonferanse i Washington at Obama-administrasjonen nå håper på “framgang i Geneve”, etter de innledende møtene. Men ingen bør “forvente et gjennombrudd over natten”, sier han.

Forrige artikkelSVs boikott mot Israel ble aldri vinnersak i valg
Neste artikkelIsrael U21 vant i Drammen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -