Tyrkia avviser at de sladret på Israel

Påstandene om at Ankara med vitende og vilje avslørte israelsk spionvirksomhet er “designet for å sverte oss”, påstår Tyrkias utenriksminister Ahmet Davutoglu.

Tyrkias utenriksminister Ahmet Davutoglu (Foto: UNHCR Photo, flickr.com)
Tyrkias utenriksminister Ahmet Davutoglu (Foto: UNHCR Photo, flickr.com)

David Ignatius i Washington Post avslørte onsdag at Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan skal ha avslørte identiteten til ti iranske Mossad-agenter for myndighetene i Teheran.

Men påstandene til den verdenskjente utenriksjournalisten er kun en orkestrert kampanje for å “sverte” Tyrkia, hevder Ankaras utenriksminister Ahmet Davutoglu torsdag. Informasjonen som kommer fram i artikkelen har ikke blitt kommentert av israelske myndigheter. Det er vanlig at de forholder seg tause omkring spionrykter de er involvert i.

Målet for denne svertekampanjen er statsminister Erdogan, en åpent konservativ muslim, og etterretningssjef Hakan Fidan med sine tette bånd til Iran, hevder han. Tross Tyrkias tradisjoner for å skille mellom politikk og religion, blir den sittende regjeringen beskyldt av mange for å presse islamske verdier på lovverk og politikk.

– Det har pågått en svertekampanje mot vår 10-årige erfaringer [i regjering]. De ønsker å se det gamle Tyrkia igjen, mener Davutoglu.

Tyrkisk etterretning skal ha skaffet seg god oversikt over en rekke møter de iranske spionene og deres israelske Mossad-sjefer holdt i Tyrkia. Denne informasjonen og navnene på de involverte, skal de ha lekket til Iran.

Forrige artikkelNettavisen gjengir MIFFs regjeringspresentasjon
Neste artikkelAngrep militærbase med traktor
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no