Tyrkia avviser at de sladret på Israel

Påstandene om at Ankara med vitende og vilje avslørte israelsk spionvirksomhet er "designet for å sverte oss", påstår Tyrkias utenriksminister Ahmet Davutoglu.
Tyrkias utenriksminister Ahmet Davutoglu (Foto: UNHCR Photo, flickr.com)
Tyrkias utenriksminister Ahmet Davutoglu (Foto: UNHCR Photo, flickr.com)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

David Ignatius i Washington Post avslørte onsdag at Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan skal ha avslørte identiteten til ti iranske Mossad-agenter for myndighetene i Teheran.

Men påstandene til den verdenskjente utenriksjournalisten er kun en orkestrert kampanje for å “sverte” Tyrkia, hevder Ankaras utenriksminister Ahmet Davutoglu torsdag. Informasjonen som kommer fram i artikkelen har ikke blitt kommentert av israelske myndigheter. Det er vanlig at de forholder seg tause omkring spionrykter de er involvert i.

Målet for denne svertekampanjen er statsminister Erdogan, en åpent konservativ muslim, og etterretningssjef Hakan Fidan med sine tette bånd til Iran, hevder han. Tross Tyrkias tradisjoner for å skille mellom politikk og religion, blir den sittende regjeringen beskyldt av mange for å presse islamske verdier på lovverk og politikk.

– Det har pågått en svertekampanje mot vår 10-årige erfaringer [i regjering]. De ønsker å se det gamle Tyrkia igjen, mener Davutoglu.

Tyrkisk etterretning skal ha skaffet seg god oversikt over en rekke møter de iranske spionene og deres israelske Mossad-sjefer holdt i Tyrkia. Denne informasjonen og navnene på de involverte, skal de ha lekket til Iran.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise