Steinitz ba Canada om Iran-hjelp

Canadas utenriksminister John Baird (f.v.) og Israels etterretnings- og strategiminister Yuval Steinitz. (Foto: DFATD | MAECD, flickr.com)
Canadas utenriksminister John Baird (f.v.) og Israels etterretnings- og strategiminister Yuval Steinitz. (Foto: DFATD | MAECD, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

– Canada er svært innflytelsesrike og kan bruke dette til å påvirke andre, som i Europa, i Kina, i USA, i Russland – og andre steder. Det er veldig viktig, sa Yuval Steinitz i et intervju med den canadiske avisen Globe and Mail på søndag.

Han har vært i hovedstaden Ottawa de siste dagene, for å møte både statsminister Stephen Harper og utenriksminister John Baird. De har drøftet forhandlingene som de såkalte P5+1 landene (De fem vetomaktene i FN og Tyskland) har ført med Iran, for å få stanset deres atomvåpenprogram. Flere internasjonale medier har meldt over helgen at USA kan komme til å gå med på å la Iran fortsette å benytte lavanrikt uran, for å kunne skaffe seg energi til forskning og strøm.

Offisielt sier Israel at de ikke ønsker at Iran skal få lov til å anrike uran, uansett hvilket nivå det er snakk om. De frykter at landet kun er måneder unna å kunne skaffe seg atomvåpen, som vil utgjøre et kraftig skifte i Midtøstens maktbalanse og en eksistensiell trussel for Israel. Steinitz ba også Harper overbevise verden om at de internasjonale sanksjonene mot den iranske økonomien ikke må heves, før en endelig avtale er på plass.

Artikkelen fortsetter under annonsen

-Iranerne forsøker å redde den iranske økonomien og deres atomprosjekt. De vil ha begge deler, redde begge deler, og manøvrerer for å sikre seg dem. Verden må fortelle dem at nok er nok, mener Steinitz.

– Vi vil gi vår tilslutning til en tilfredsstillende diplomatisk løsning, men vi har et forhåndskrav: At den ikke blir bygd på tillit, eller bare å styrke overvåkninger og inspeksjoner, men at det blir fullstendig umulig for Iran å produsere bomben eller ha kapasitet til å gjøre det i framtiden, sier Steinitz.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag