Steinitz ba Canada om Iran-hjelp

Canada må med sin internasjonale innflytelse hjelpe med å stanse det iranske atomprogrammet, var bønnen fra etterretnings- og strategiminister Yuval Steinitz, da han gjestet nasjonen i to dager.

Canadas utenriksminister John Baird (f.v.) og Israels etterretnings- og strategiminister Yuval Steinitz. (Foto: DFATD | MAECD, flickr.com)
Canadas utenriksminister John Baird (f.v.) og Israels etterretnings- og strategiminister Yuval Steinitz. (Foto: DFATD | MAECD, flickr.com)
 
Støtter DU det jødiske folkets rett til et nasjonalt hjemland? Klikk her for å bli medlem av MIFF fra kun kr. 4,- per uke

– Canada er svært innflytelsesrike og kan bruke dette til å påvirke andre, som i Europa, i Kina, i USA, i Russland – og andre steder. Det er veldig viktig, sa Yuval Steinitz i et intervju med den canadiske avisen Globe and Mail på søndag.

Han har vært i hovedstaden Ottawa de siste dagene, for å møte både statsminister Stephen Harper og utenriksminister John Baird. De har drøftet forhandlingene som de såkalte P5+1 landene (De fem vetomaktene i FN og Tyskland) har ført med Iran, for å få stanset deres atomvåpenprogram. Flere internasjonale medier har meldt over helgen at USA kan komme til å gå med på å la Iran fortsette å benytte lavanrikt uran, for å kunne skaffe seg energi til forskning og strøm.

Offisielt sier Israel at de ikke ønsker at Iran skal få lov til å anrike uran, uansett hvilket nivå det er snakk om. De frykter at landet kun er måneder unna å kunne skaffe seg atomvåpen, som vil utgjøre et kraftig skifte i Midtøstens maktbalanse og en eksistensiell trussel for Israel. Steinitz ba også Harper overbevise verden om at de internasjonale sanksjonene mot den iranske økonomien ikke må heves, før en endelig avtale er på plass.

-Iranerne forsøker å redde den iranske økonomien og deres atomprosjekt. De vil ha begge deler, redde begge deler, og manøvrerer for å sikre seg dem. Verden må fortelle dem at nok er nok, mener Steinitz.

– Vi vil gi vår tilslutning til en tilfredsstillende diplomatisk løsning, men vi har et forhåndskrav: At den ikke blir bygd på tillit, eller bare å styrke overvåkninger og inspeksjoner, men at det blir fullstendig umulig for Iran å produsere bomben eller ha kapasitet til å gjøre det i framtiden, sier Steinitz.

Forrige artikkelIsrael velger retningen for lokaldemokratiet
Neste artikkelNye terrorister løslates søndag
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -