Hosseini: – Vi trenger ikke mer anriket uran nå

Parlamentsmedlem i Iran Hossein Naqvi Hosseini hevder landet "for øyeblikket" ikke har bruk for mer uran som er anriket til 20 prosent.
Den iranske tungtvannsreaktoren IR-40 i Arak (Foto: Wikimedia Commons)
Den iranske tungtvannsreaktoren IR-40 i Arak (Foto: Wikimedia Commons)

Hosseini er ingen talsmann på vegne av regjeringen eller medlem av Irans atomforhandlingsteam, påpeker Yedioth Aharonoth, men er talsmann for nasjonalforsamlingens sikkerhetskomité. Påstandene han kommer med til det iranske nyhetsbåret ICANA, kommer mange av de sentrale kravene som verdenssamfunnet setter overfor Teheran i møte.

– Teherans reaktorbrennstoff er blitt produsert og det er for øyeblikket intet opplevd behov for mer uran som er anriket til 20 prosent. Teheran er rede til å ta i bruk sine lagre med 20 prosent-anriket uran som brensel, og slik fjerne all tvil om våre fredelige hensikter, hevder parlamentsmedlemmet.

P5+1 (De fem vetomaktene i FN og Tyskland) krever at Iran skal stanse all produksjon av anriket uran, som kan brukes i atomvåpen. De krever også at iranerne legger fram beviser for at deres anrikede uran og atomreaktorer kun skal brukes til fredelige formål.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise