Netanyahu i Russland

Statsminister Benjamin Netanyahu håpet å overbevise russerne om å ikke selge avanserte våpen til Israels fiender, da han besøkte Moskva onsdag.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu (f.v.) og Russlands president Vladimir Putin håndhilser før pressekonferansen mellom de to statslederne 20. november 2013. (Foto: Kobi Gideon, Prime Minister of Israel, flickr.com)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu (f.v.) og Russlands president Vladimir Putin håndhilser før pressekonferansen mellom de to statslederne 20. november 2013. (Foto: Kobi Gideon, Prime Minister of Israel, flickr.com)

På IBAs engelske dagsrevy onsdag 20. november 2013 var det et intervju med Herb Keinon, som vi i MIFF kjenner fordi han deltok på vårt landsmøte i 201. Han er journalist i Jerusalem Post og følger statsminister Benjamin Netanyahu på et besøk i Russland. Her er, fritt gjengitt, noe av det han sa:

Besøket og samtalene med president Vladimir Putin var bestemt før situasjonen spisset seg så mye til i forhandlingene med Iran. Det er en løpende dialog mellom Israel og Russland. Russland har lenge vært en viktig spiller i regionen, og er det enda mer nå.

Av de landene som forhandler med Iran, er Russland det landet som har nærmeste forbindelse med Iran. Russland har også nære forbindelser med regjeringen i Syria. Så det er mye å snakke om. Forholdet mellom Israel og palestinerne vil selvsagt også bli tatt opp.

På spørsmål om hva Netanyahu vil anse som vellykket, svarte Keinon at Netanyahu ikke venter å kunne overbevise Putin om de store tingene. Hvis han kan få Putin til å bevege seg i det hele tatt i en eller flere av alle sakene som er oppe, vil han anse besøket for vellykket. [Det gjelder naturligvis aller mest Irans atomvåpen, men også de andre sakene.]

Et viktig spørsmål vil bli russiske luftvernraketter og andre våpen som kan være det som på engelsk heter “game changing”, altså som kan endre spillets regler og snu opp ned på hele den militære situasjonen. Israel arbeider for at russerne ikke skal levere slike våpen til Israels fiender.

Men at slike møter finner sted i det hele tatt, at Russland bryr seg om å høre Israels versjon, er viktig i seg selv.

Forrige artikkelHollande: Oppgi “rett til å vende tilbake”
Neste artikkel– Iran kan kutte over strupene deres
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no