Netanyahu i Russland

Statsminister Benjamin Netanyahu håpet å overbevise russerne om å ikke selge avanserte våpen til Israels fiender, da han besøkte Moskva onsdag.
Israels statsminister Benjamin Netanyahu (f.v.) og Russlands president Vladimir Putin håndhilser før pressekonferansen mellom de to statslederne 20. november 2013. (Foto: Kobi Gideon, Prime Minister of Israel, flickr.com)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu (f.v.) og Russlands president Vladimir Putin håndhilser før pressekonferansen mellom de to statslederne 20. november 2013. (Foto: Kobi Gideon, Prime Minister of Israel, flickr.com)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

På IBAs engelske dagsrevy onsdag 20. november 2013 var det et intervju med Herb Keinon, som vi i MIFF kjenner fordi han deltok på vårt landsmøte i 201. Han er journalist i Jerusalem Post og følger statsminister Benjamin Netanyahu på et besøk i Russland. Her er, fritt gjengitt, noe av det han sa:

Besøket og samtalene med president Vladimir Putin var bestemt før situasjonen spisset seg så mye til i forhandlingene med Iran. Det er en løpende dialog mellom Israel og Russland. Russland har lenge vært en viktig spiller i regionen, og er det enda mer nå.

Av de landene som forhandler med Iran, er Russland det landet som har nærmeste forbindelse med Iran. Russland har også nære forbindelser med regjeringen i Syria. Så det er mye å snakke om. Forholdet mellom Israel og palestinerne vil selvsagt også bli tatt opp.

På spørsmål om hva Netanyahu vil anse som vellykket, svarte Keinon at Netanyahu ikke venter å kunne overbevise Putin om de store tingene. Hvis han kan få Putin til å bevege seg i det hele tatt i en eller flere av alle sakene som er oppe, vil han anse besøket for vellykket. [Det gjelder naturligvis aller mest Irans atomvåpen, men også de andre sakene.]

Et viktig spørsmål vil bli russiske luftvernraketter og andre våpen som kan være det som på engelsk heter “game changing”, altså som kan endre spillets regler og snu opp ned på hele den militære situasjonen. Israel arbeider for at russerne ikke skal levere slike våpen til Israels fiender.

Men at slike møter finner sted i det hele tatt, at Russland bryr seg om å høre Israels versjon, er viktig i seg selv.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise