Liten tillit til at Obama stanser Iran

Bare én av fem israelere stoler på at USAs president Barack Obama vil komme til å hindre Iran i å tilegne seg atomvåpen.

USAs president Barack Obama med Israels statsminister Benjamin Netanyahu ved sin side under sitt besøk i Israel i 2013. Foto: Whitehouse.gov.
USAs president Barack Obama med Israels statsminister Benjamin Netanyahu ved sin side under sitt besøk i Israel i 2013. Foto: Whitehouse.gov.

Det viser en fersk undersøkelse utført for Times of Israel.

Respondentene ble spurt om de var enige eller uenige i følgende uttalelse: ”Jeg stoler på at USAs president Barack Obama vil sikre at Iran ikke oppnår å få atomvåpen.” Kun 22 prosent svarte at de var enige i dette. 64 prosent var uenige og 15 prosent svarte ”vet ikke” eller lot være å svare.

Likevel får Obama støtte fra én av tre israelere
I den samme undersøkelsen ble de israelske borgerne spurt om sin generelle oppfatning av president Obama. 33 prosent svarte at de støtter Obama, mens 50 prosent svarte at de ikke gjør det. Selv blant de 33 prosentene som hadde vært positive til å stemme på presidenten dersom de hadde kunnet delta i amerikanske valg, var det bare 43 prosent som hadde tillit til at Obama vil stoppe Iran fra å komme i besittelse av atomvåpen, og like mange som ikke hadde tillit til ham i dette spørsmålet.

Mest populær på venstresiden
Obama er mest populær blant israelske velgere som plasserer seg selv på den politiske venstresiden, noe mindre blant sentrumsvelgerne og enda mindre på høyresiden. Den befolkningsgruppen han er minst populær hos, er de israelske araberne. Der får han bare støtte fra 20 prosent av velgerne.

Undersøkelsen ble gjennomført 26.-31. desember 2013 blant et representativt utvalg på 802 voksne, stemmeberettigede israelere. Feilmarginen i en slik undersøkelse er på 3,5 prosent.

Forrige artikkelDet koster ikke mye å være med på laget!
Neste artikkelHarper lover Canadas støtte gjennom «ild og vann»
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/