Netanyahu til IDF: – Gjør klar for Iran-angrep

Statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Moshe Ya'alon har gitt de israelske forsvarsstyrkene ordre om å fortsette forberedelsene for et mulig angrep mot Irans atomanlegg.
Offiserer i IDFs Fallskjermbrigade innvier et nytt treningsanlegg i Nevatim med et åpningshopp. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Offiserer i IDFs Fallskjermbrigade innvier et nytt treningsanlegg i Nevatim med et åpningshopp. (Illustrasjonsfoto: IDF)

De israelske forsvarsstyrkene kommer i år til å bruke 17 til 20 milliarder kroner i forberedelser til et mulig forhåndsangrep mot Irans atomvåpenprogram. Det forteller tre Knesset-medlemmer til Ha’aretz på bakgrunn av opplysninger gitt fra generaler i IDF. Omtrent et tilsvarende beløp ble brukt i 2013, skriver journalist Barak Ravid i Ha’aretz.

Det er i møter mellom IDFs ledelse og Knesset-medlemmer at Netanyahu og Ya’alons ordre om forberedelser skal ha blitt gjengitt.

– IDF har fått ordre om å fortsette forberedelsene til et angrep uavhengig av forhandlingene som stormaktene nå har med Iran, sier de anonyme Knesset-medlemmene til avisen.

IDFs talsmannskontor og Statsministerens kontor har avvist å kommentere rapporten.

På mandag signaliserte forsvarsminister Moshe Ya’alon at han nå åpner for et israelsk soloangrep mot Irans atominstallasjoner.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise