– Iran beordret bombeangrep mot Israel

En kuwaitisk avis rapporterer at det var Iran som beordret Hizbollah til å gjennomføre et bombeangrep mot Israel tirsdag. Angrepet skal ha vært ment som en gjengjeldelse for eksplosjonen i et av Irans lukkede militæranlegg to dager tidligere.

Satellittfoto av den lukkede iranske militærbasen Parchin, med området som ble rammet av eksplosjon søndag innringet i rødt. (Foto: IDF)
Satellittfoto av den lukkede iranske militærbasen Parchin, med området som ble rammet av eksplosjon søndag innringet i rødt. (Foto: IDF)

Da det hemmelige iranske militæranlegget Parchin søndag ble rammet av en kraftig eksplosjon, startet spekulasjonene om den var forårsaket av en arbeidsulykke eller et sabotasjeangrep. Det internasjonale atomenergibyrået og vestlig etterretning mener å ha grunn til å tro at anlegget er i bruk i det iranske atomprogrammet, og internasjonale inspektører har blitt nektet adgang dit siden 2005.

– Dersom eksplosjonen var en sabotasje, betyr det at noen var lei av å vente på at Teheran skal innrømme hva som foregår der, kommenterte Ronen Bergman i den israelske avisen Yedioth Aharonoth etter at nyheten ble kjent.

 

Hevnet seg på Israel

Ifølge en artikkel publisert i den kuwaitiske avisen al-Rai i dag, var det en fremmed makt som sto bak eksplosjonen i Parchin. Selv om ingen kilder har påvist hvem som utførte angrepet, tok det ifølge rapporten bare to dager før det iranske regimet hadde lagt ansvaret for eksplosjonen på Israel og beordret sin samarbeidspartner Hizbollah i Libanon til å utføre bombeangrep.

Jerusalem Post og Ynetnews.com gjengir den kuwaitiske avisen, som hevder å ha opplysningene sine fra kilder i Washington som ikke er navngitt.

Den libanesiske terrororganisasjonen Hizbollah utløste tirsdag to bomber i Har Dov-regionen i grenseområdet mellom Israel og Libanon. Den første bomben skadet to israelske soldater da den eksploderte. Den andre eksploderte en halv time senere, men forårsaket ingen skader.

 

Sannsynlig med sabotasje

Den kuwaitiske avisens rapport om at en fremmed makt sto bak eksplosjonen i det iranske militæranlegget Parchin, bekreftes av flere andre kilder. Nettsiden israeldefense.com melder at satellittbilder fra åstedet viser at skadene etter den mystiske eksplosjonen tyder på at det dreier seg om et sabotasjeangrep utført på innsiden av anlegget, og at det ifølge etterretningsrapporter var fasiliteter tilhørende atomutviklingsprogrammet som ble ødelagt i angrepet.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise