Iransk general drept i luftangrep på Golan

Den iranske generalen Mohammad Ali Allahdadi var blant de drepte i et luftangrep på syrisk side av Golan-høydene søndag.
Mohammad Ali Allahdadi. (Foto: Facebook, via Timesofisrael.com)
Mohammad Ali Allahdadi. (Foto: Facebook, via Timesofisrael.com)

Ifølge utenlandske kilder gjennomførte israelske styrker et rakettangrep mot et mål på syrisk side av Golan-høydene søndag. Minst seks medlemmer av Hizbollah ble drept, inkludert Jihad Mughniyeh, sønn av Hizbollah-kommandanten som ble drept i et attentat i Damaskus i februar 2008.

Den israelske hæren har ikke bekreftet eller avkreftet at den stod bak, skriver Ha’aretz.

Mandag kommer det meldinger om at også seks iranere ble drept i angrepet.

– Det israelske angrepet drepte seks iranske soldater, inkludert offiserer, og seks medlemmer av Hizbollah. De var i en konvoi med tre kjøretøy, sier en anonym kilde til nyhetsbyrået AFP mandag. Dette skal være en kilde som står nær Hizbollah. Iranske tjenestemenn bekrefter at den iranske generalen Mohammad Ali Allahdadi er blant de drepte. Allahdadi skal ha vært i Syria som en militær rådgiver for styrker som er lojale til Bashar Assad.

Hizbollah skal også ha mistet sentrale folk i angrepet. Abu Ali Tabatabai blir beskrevet av Kanal 10 som leder for terrorgruppens offensive operasjoner. Mohammed Issa er ansvarlig for Hizbollahs operasjoner i Syria og Irak. Jihad Mughniyeh skal ha vært kommandant for Hizbollah på Golan-høydene. Ifølge en vestlige etterretningskilde som blir gjengitt av nyhetsbyrået Reuters, planla Mughniyeh nye angrep mot Israel.

Kilder som står Hizbollah nær sier det vil komme en hevn for angrepet, men det signaliseres at den shia-muslimske terrorgruppen ikke ønsker full eskalering til en krig nå.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise