Iran truer Israel med hevnangrep

– Israel bør forvente ”grusomme lynnedslag”, uttalte lederen for revolusjonsgarden i dag.

Irans øverste leder Ayatollah Khamenei sammen med en av soldatene som ble drept i et luftangrep i Syria søndag, Jihad Mughniyeh. (Foto: @khamenei_ir, Twitter)
Irans øverste leder Ayatollah Khamenei sammen med en av soldatene som ble drept i et luftangrep i Syria søndag, Jihad Mughniyeh. (Foto: @khamenei_ir, Twitter)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Iranske myndighetspersoner kommer nå med kraftige trusler om gjengjeldelsesaksjoner overfor Israel, etter at en av deres generaler og flere iranske soldater søndag ble drept i et luftangrep som flere utenlandske kilder mener Israel sto bak.

Truslene fremsettes etter at regimets øverste leder, Ayatollah Ali Khamenei, tirsdag postet bilder på Twitter av seg selv sammen med en av soldatene som ble drept i luftangrepet. Soldaten var sønn av en tidligere militær leder i Hizbollah. Bildet viser en relasjon mellom ham og Khamenei, og på denne måten kommuniserer ayatollahen at luftangrepet har berørt ham personlig.

Revolusjonsgardens sjef Mohammad Ali Jafari uttalte at Israel bør forvente ”grusomme lynnedslag”, ifølge det iranske nyhetsbyrået Tasnim. Han sa også at Iran vil utvide sin støtte til muslimske krigere i Midtøsten ”inntil sionistregimet til slutt kollapser”.

Ordføreren i det iranske parlamentet, Ali Larijani, anklaget Israel for å stå bak ”alle terrorhandlinger i Midtøsten”, og sa at ”nødvendige skritt må tas i disse sakene”, melder Press TV.

De iranske nyhetsbyråenes meldinger er referert av Times of Israel.

Israelske myndigheter har ikke villet kommentere utspillene, men det er kjent at beredskapen er trappet opp i nordområdene, blant annet ved at rakettforsvaret er styrket i nord.

Forrige artikkelVil du anbefale en fransk jøde å flytte til Israel?
Neste artikkelPalestinsk terrorist angrep busspassasjerer med kniv
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/