En iransk rakett som “kan nå langt forbi Europa”

Onsdag kveld viste Kanal 2 i Israel satellittbilder av en ny 27 meter lang iransk rakett.

Bildet som ble sendt på Kanal 2 onsdag 21. januar 2015 skal være tatt av den kommersielle satellitten Eros B, som er eid av firmaet ImageSat International. (Skjermdump fra Kanal 2)
Bildet som ble sendt på Kanal 2 onsdag 21. januar 2015 skal være tatt av den kommersielle satellitten Eros B, som er eid av firmaet ImageSat International. (Skjermdump fra Kanal 2)

Det skal være første gang denne typen iransk rakett blir sett i Vesten, ifølge den israelske tv-kanalen. Raketten kan bli brukt til å skyte satellitter og romskip ut i verdensrommet, men den kan også brukes til å bære konvensjonelle og ikke-konvensjonelle stridshoder.

– Bildene fra rakettbasen utenfor Teheran viser at Iran gjør “veldig rask utvikling” av infrastruktur for langtrekkende raketter, skriver Times of Israel.

Allerede i 2007 skrev MIFF om Irans raketter som kan ramme hele Europa. Dersom Irans atomprogram bare var for fredelige formål, hva er da årsaken til at landet stadig utvider rekkevidden på sine ballistiske raketter?

Forrige artikkelIsrael klarer det som er vanskelig
Neste artikkelFatah-hilsen til terrorister: ”Velsignet være deres kniver”
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.