En iransk rakett som “kan nå langt forbi Europa”

Onsdag kveld viste Kanal 2 i Israel satellittbilder av en ny 27 meter lang iransk rakett.
Bildet som ble sendt på Kanal 2 onsdag 21. januar 2015 skal være tatt av den kommersielle satellitten Eros B, som er eid av firmaet ImageSat International. (Skjermdump fra Kanal 2)
Bildet som ble sendt på Kanal 2 onsdag 21. januar 2015 skal være tatt av den kommersielle satellitten Eros B, som er eid av firmaet ImageSat International. (Skjermdump fra Kanal 2)

Det skal være første gang denne typen iransk rakett blir sett i Vesten, ifølge den israelske tv-kanalen. Raketten kan bli brukt til å skyte satellitter og romskip ut i verdensrommet, men den kan også brukes til å bære konvensjonelle og ikke-konvensjonelle stridshoder.

– Bildene fra rakettbasen utenfor Teheran viser at Iran gjør “veldig rask utvikling” av infrastruktur for langtrekkende raketter, skriver Times of Israel.

Allerede i 2007 skrev MIFF om Irans raketter som kan ramme hele Europa. Dersom Irans atomprogram bare var for fredelige formål, hva er da årsaken til at landet stadig utvider rekkevidden på sine ballistiske raketter?

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelIsrael klarer det som er vanskelig
Neste artikkelFatah-hilsen til terrorister: ”Velsignet være deres kniver”
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise