Iran sprengte ”amerikansk krigsskip”

Under en stor militærøvelse onsdag 25. februar avfyrte iranske styrker hundrevis av missiler og sprengte i luften en modell av et amerikansk krigsskip.

Her sprenger Iran modellen av et amerikansk krigsskip. (Foto: Skjermdump fra Press TV via Jpost.com)
Her sprenger Iran modellen av et amerikansk krigsskip. (Foto: Skjermdump fra Press TV via Jpost.com)

Iranerne hadde bygget en modell i reell størrelse av et amerikansk krigsskip. Den ble satt ut i Hormuz-stredet og bombet med ballistiske missiler fra et militærhelikopter, melder iranske og arabiske medier.

Modellen av krigsskipet ble totalt ødelagt i eksplosjonene, ifølge medierapportene.

Toppledere fra regimet var til stede, som for eksempel parlamentets ordfører Ali Larijani og lederen for revolusjonsgarden, general Ali Jafari.
Irans marinesjef uttalte i april i fjor at Iran hadde bygget en kopi i reell størrelse av et amerikansk krigsskip, 202 meter langt, for å ødelegge det under militære øvelser.

– Amerikanerne og hele verden vet at den amerikanske marinen er ett av våre mål, og det vil ta oss 50 sekunder å ødelegge hvert eneste amerikanske krigsskip, uttalte han den gangen, ifølge Jerusalem Post, som har publisert video fra iranske statlige Press TV som viser sprengningen av skipsmodellen.

Militærøvelsen ble gitt navnet ”Den store profeten”. Øvelsen innebar at til sammen flere hundre missiler ble avfyrt, og medførte at Irans styrker sperret Hormuz-stredet mens den pågikk.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise