Iran sprengte ”amerikansk krigsskip”

Under en stor militærøvelse onsdag 25. februar avfyrte iranske styrker hundrevis av missiler og sprengte i luften en modell av et amerikansk krigsskip.

Her sprenger Iran modellen av et amerikansk krigsskip. (Foto: Skjermdump fra Press TV via Jpost.com)
Her sprenger Iran modellen av et amerikansk krigsskip. (Foto: Skjermdump fra Press TV via Jpost.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Iranerne hadde bygget en modell i reell størrelse av et amerikansk krigsskip. Den ble satt ut i Hormuz-stredet og bombet med ballistiske missiler fra et militærhelikopter, melder iranske og arabiske medier.

Modellen av krigsskipet ble totalt ødelagt i eksplosjonene, ifølge medierapportene.

Toppledere fra regimet var til stede, som for eksempel parlamentets ordfører Ali Larijani og lederen for revolusjonsgarden, general Ali Jafari.
Irans marinesjef uttalte i april i fjor at Iran hadde bygget en kopi i reell størrelse av et amerikansk krigsskip, 202 meter langt, for å ødelegge det under militære øvelser.

– Amerikanerne og hele verden vet at den amerikanske marinen er ett av våre mål, og det vil ta oss 50 sekunder å ødelegge hvert eneste amerikanske krigsskip, uttalte han den gangen, ifølge Jerusalem Post, som har publisert video fra iranske statlige Press TV som viser sprengningen av skipsmodellen.

Militærøvelsen ble gitt navnet ”Den store profeten”. Øvelsen innebar at til sammen flere hundre missiler ble avfyrt, og medførte at Irans styrker sperret Hormuz-stredet mens den pågikk.

Forrige artikkel– Verdensmaktene har gitt opp å stanse Iran
Neste artikkelBoligkrisen i Israel har nådd dramatiske høyder
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/