”Økende globalt hat mot Israel er et tegn på guddommelig hjelp”

Det skrev det iranske regimets toppleder Ayatollah Khamenei på Twitter mandag kveld. Samtidig avviser iranske myndigheter Obamas krav om ti års frys i utviklingen av atomprogrammet.

Twittermelding fra Ayatollah Khamenei mandag kveld.
Twittermelding fra Ayatollah Khamenei mandag kveld.

I seks Twittermeldinger mandag kveld gir ayatollahen enda en gang uttrykk for sitt syn på Israel og jødene. All verdens problemer skyldes dem, og de er det islamistiske regimets erkefiender.

”Den dagen da Vestens folk innser at deres problemer er et resultat av zionismens hegemoni over deres regjeringer, vil de skape et helvete for dem som de ikke kan unnslippe”, skrev han.

Han hevdet videre at zionistene utøver kontroll over amerikanske myndigheter, noe som gjør at ”disse stakkars menneskene må vise omtanke for Israel og dekke over deres forbrytelser”. I flere av meldingene la han inn en oppfordring om å legge ned AIPAC-konferansen, der Netanyahu talte i går.

”Økende globalt hat mot Israel er et tegn på guddommelig hjelp. I dag er Israel mer isolert, og deres støttespillere møter mer kamp. Legg ned AIPAC”, lød den ene meldingen.

 

– Uakseptable krav fra Obama

Samme kveld som ayatollahen twitret, ble USAs president Barack Obama intervjuet av Reuters om sitt syn på atomforhandlingene med Iran. Der forklarte han at USA og resten av P5+1-landenes krav til regimet er at de skal stanse utviklingen av atomprogrammet i ti år, og gå tilbake på enkelte områder, slik at man sikrer at det vil være en tidsperiode på minst ett år fra regimet eventuelt skulle begynne å forsøke å produsere atomvåpen, og til de ville ha klart å nå målet, for at verden skal kunne rekke å stoppe dem i løpet av produksjonsperioden.

Tirsdag meldte det statlige iranske nyhetsbyrået FARS at kravet fra Obama er uakseptabelt for de iranske myndighetene.

– Kravet er fremstilt med uakseptable og truende ord. Iran vil ikke akseptere omfattende og ulogiske krav. Teheran vil fortsette atomforhandlingene med de seks verdensmaktene, sa Irans utenriksminister Javad Zarif til FARS, ifølge Jerusalem Post.

Forrige artikkel– Hamas forbereder en framtidig konflikt med Israel
Neste artikkelAdvarte Kongressen mot dårlig avtale med Iran
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/