Kilder i Iran: – Khamenei er dødssyk

Kilder i Iran sier at Ayatollah Khamenei ligger på sykehus i Teheran og at tilstanden er alvorlig. Han skal være dødssyk av kreft.

Den franske avisen Le Figaro siterte denne uken vestlige etterretningstalsmenn som meddelte at det skal være ti år siden ayatollahen fikk påvist prostatakreft. Kreften skal ha spredt seg til andre deler av kroppen, og legenes dom skal nå være at han har ett til to år igjen å leve. Den alvorlige spredningen skal ha blitt oppdaget under en operasjon 8. september. Opplysningene er ikke bekreftet fra offisielt hold i Iran, eller omtalt offentlig i iranske medier i det hele tatt. Detaljene om tilstanden hans er det antakelig bare de aller nærmeste som vet om, ifølge Jerusalem Post.

Ayatollah Khamenei har vært det iranske regimets øverste åndelige og politiske leder siden han tok over etter Khomeini i 1989. Før det var han president i Iran fra 1981.

Et råd på 86 medlemmer står for valget av den neste lederen, og det er flere mulige kandidater til å ta over, men ingen av dem er selvskrevne.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag