– Nye iranske raketter kan nå Europa

Søndag presenterte regimet i Iran nye langdistanseraketter. Våpensystemet gir dem potensial til å kunne angripe Europa.
Iransk langdistansemissil til det nyutviklede systemet Soumar. (Foto: Skjermdump fra Press TV via Jpost.com)
Iransk langdistansemissil til det nyutviklede systemet Soumar. (Foto: Skjermdump fra Press TV via Jpost.com)

Systemet for avfyring av langdistanse bakke-til-bakke-raketter kalles for ”Soumar” og ble presentert under en militær seremoni i Teheran søndag, ifølge den statlige kanalen Press TV. Deres melding er referert av Jerusalem Post. Rakettsystemet skal være utviklet innenlands, av iranske eksperter. Det skiller seg ut fra de øvrige rakettsystemene regimet besitter både når det gjelder rekkevidde og presisjon, ifølge landets forsvarsminister som talte under begivenheten. Rakettsystemet ble omtalt som ”viktig, gjort mulig gjennom forskning og innovasjon”. Forsvarsministeren sa at Iran ser på rakettsystemet som et ”avgjørende skritt” i utviklingen av landets forsvars- og avskrekkingskapasitet. Systemet skal allerede være levert til revolusjonsgarden.

 

– Kan nå hvor som helst i verden

Med det nye rakettsystemet har Iran blitt i stand til å angripe store deler av Europa og Nord-Afrika med raketter, forklarer den israelske analytikeren Tal Inbar, som er forskningsleder ved Fisher Institute for Air and Space Strategic Studies i Herzliya. Han forteller at Soumar-rakettene kan nå mål på 2.500 km avstand, og at dette betyr en økning på 25 prosent i rekkevidden Iran kan nå med raketter. Dersom disse rakettene plasseres på skip og ubåter i fremtiden, vil Iran med dette ha fått muligheten til å angripe mål hvor som helst i verden.

Det er første gang Iran kommer med en slik offentlig presentasjon av et system for langdistanseraketter.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise