– Som Hitler før andre verdenskrig

Tidligere CIA-sjef James Woolsey mener det iranske regimet i dag forsøker å utvide sitt imperium på samme måte som Hitlers Tyskland gjorde det før andre verdenskrig.
Tidligere CIA-sjef James Woolsey mener Iran oppfører seg som Hitler-Tyskland før krigen. (Foto: Skjermdump fra CNBC)
Tidligere CIA-sjef James Woolsey mener Iran oppfører seg som Hitler-Tyskland før krigen. (Foto: Skjermdump fra CNBC)

Woolsey viser til hvordan Iran er på frammarsj i Syria, Irak, Libanon og Jemen.

– De gjør dette på en høyst ideologisk basis. De slutter aldri å rope ”død over Israel” og ”død over USA”. De er en imperialistisk makt, og forsøker å bli en enda mer imperialistisk makt, uttaler Woolsey i et intervju med CNBC.

Han mener atomforhandlingene med Iran må stanse opp og ta pause i stedet for å inngå avtalen som ligger på bordet tirsdag.

– På grunn Irans aggressivitet og dets lederes fanatisme tror jeg ikke vi kan gjøre en rimelig avtale med dem. De kommer til å bryte den, mener han, og poengterer at uavhengig av om en avtale blir inngått eller ikke, vil regimet kunne utvikle atomvåpenkapasitet innen et års tid.

Woolsey var CIA-sjef da Bill Clinton var president, og har innehatt nasjonale toppstillinger i USA under fire presidenter. Han er leder for den konservative utenriks- og sikkerhetspolitiske tenketanken Foundation For Defence of Democracies.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise