– Som Hitler før andre verdenskrig

Tidligere CIA-sjef James Woolsey mener det iranske regimet i dag forsøker å utvide sitt imperium på samme måte som Hitlers Tyskland gjorde det før andre verdenskrig.

Tidligere CIA-sjef James Woolsey mener Iran oppfører seg som Hitler-Tyskland før krigen. (Foto: Skjermdump fra CNBC)
Tidligere CIA-sjef James Woolsey mener Iran oppfører seg som Hitler-Tyskland før krigen. (Foto: Skjermdump fra CNBC)

Woolsey viser til hvordan Iran er på frammarsj i Syria, Irak, Libanon og Jemen.

– De gjør dette på en høyst ideologisk basis. De slutter aldri å rope ”død over Israel” og ”død over USA”. De er en imperialistisk makt, og forsøker å bli en enda mer imperialistisk makt, uttaler Woolsey i et intervju med CNBC.

Han mener atomforhandlingene med Iran må stanse opp og ta pause i stedet for å inngå avtalen som ligger på bordet tirsdag.

– På grunn Irans aggressivitet og dets lederes fanatisme tror jeg ikke vi kan gjøre en rimelig avtale med dem. De kommer til å bryte den, mener han, og poengterer at uavhengig av om en avtale blir inngått eller ikke, vil regimet kunne utvikle atomvåpenkapasitet innen et års tid.

Woolsey var CIA-sjef da Bill Clinton var president, og har innehatt nasjonale toppstillinger i USA under fire presidenter. Han er leder for den konservative utenriks- og sikkerhetspolitiske tenketanken Foundation For Defence of Democracies.

Forrige artikkelTirsdag kan det bli Iran-avtale
Neste artikkel”Er du virkelig ikke det minste urolig for at du kan ta feil om Iran, president Obama?”
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/