Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hizbollah: – Rammeavtalen styrker Irans innflytelse i Midtøsten

Atomavtalen med Iran har gitt Hizbollah-leder Hassan Nasrallah håp om økt iransk støtte til kampen mot Israel. (Foto: Skjermdump fra The Daily Star)
Atomavtalen med Iran har gitt Hizbollah-leder Hassan Nasrallah håp om økt iransk støtte til kampen mot Israel. (Foto: Skjermdump fra The Daily Star)
Hizbollah-leder Hassan Nasrallah uttalte mandag at rammeavtalen om Irans atomprogram vil gjøre Iran bedre i stand til å støtte ”den palestinske motstandskampen”.

Nasrallah sier rammeavtalen mellom verdensmaktene og Iran om Irans atomprogram vil gjøre Iran ”rikere, mer velstående og mer innflytelsesrike i regionen”. Det kan få stor betydning for ”den palestinske motstandskampen”, mener han.

Lederen for den Iran-allierte libanesiske terrororganisasjonen kommer med uttalelsene i et intervju med den syriske statlige tv-kanalen Al-Ikhbariya TV, ifølge den engelskspråklige libanesiske avisen The Daily Star.

– Det er ingen tvil om at atomavtalen med Iran vil være viktig for regionen, sier Nasrallah.

– Et sterkere og mer velstående Iran vil være i bedre stand til å stå ved sine alliertes side enn noen gang tidligere i historien, utdyper han, og understreker at han særlig sikter til ”den palestinske motstandsbevegelsen”.

– Avtalen vil utvilsomt ha ringvirkninger i regionen, sier terrorlederen.

Han mener også at avtalen fjerner faren for regional krig eller verdenskrig, fordi Israel vanskelig vil kunne finne internasjonal støtte til å angripe atomanlegg i Iran så lenge avtalen består.

Hizbollah har som kjent en lang historie med terrorangrep og krigføring mot Israel og israelske eller jødiske mål ellers i verden. Nasrallah sier i tv-intervjuet at organisasjonen ikke har råd til en ny krig mot Israel uten å få hjelp fra andre.

– Hizbollah har ikke kapasitet til å føre en krig mot Israel og frigjøre det palestinske folket på egen hånd. Vi må være realistiske, sier han.

Han omtaler positivt at atomavtalen som skal bringe Iran ut av isolasjon og dermed bedre landets økonomi, ikke inneholder føringer for ”regionale spørsmål”. I det ligger det blant annet at avtalen ikke stiller konkrete krav til at Iran skal slutte å true Israels eksistens eller slutte å finansiere sine allierte terrororganisasjoner – som for eksempel Hizbollah.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart