Iran vil ikke ha inspektører hvor som helst

De internasjonale atominspektørene skal slett ikke få slippe til hvor de vil, ifølge Irans forsvarsminister.
Det verserer ulike inntrykk av hva rammeavtalen mellom P5+1-landene og Iran innebærer. Her er partene samlet i Lausanne. (Foto: Det amerikanske utenriksdepartementet / Flickr.com)
Det verserer ulike inntrykk av hva rammeavtalen mellom P5+1-landene og Iran innebærer. Her er partene samlet i Lausanne. (Foto: Det amerikanske utenriksdepartementet / Flickr.com)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Den iranske forsvarsministeren Hossein Dehghan sier at det er utelukket å akseptere at inspektører fra FNs internasjonale atomenergibyrå skal få slippe inn på iranske militærbaser for å inspisere at det ikke pågår skjult utvikling av atomprogrammet. Dette er ”en rød linje” for Iran, sier han i en pressemelding fra forsvarsdepartementet som er publisert i iranske medier onsdag og gjengitt på engelsk av Times of Israel.

Deghan sier at rammeavtalen med verdensmaktene ikke innebærer at atominspektørene skal få slippe inn på militære områder.

– Ingen slik avtale har blitt nådd, og det å besøke militære sentre er blant våre røde linjer, og ingen besøk på disse sentrene vil bli tillatt, uttaler han.

Han hevder at internasjonale medierapporter om at rammeavtalen gir inspektører adgang til Irans militæranlegg er ”løgn og bedrag”.

Flere ulikheter i oppfatningene om hva avtalen faktisk innebærer har kommet fram ved at både Iran, USA og Frankrike har lagt fram hver sine faktaoversikter over avtalens innhold – oversikter som på flere punkter ikke stemmer overens.

Ifølge den amerikanske faktaoversikten skal de internasjonale atominspektørene få full tilgang til alle Irans atomanlegg, samt alle steder der inspektørene mistenker at det kan finne sted skjult atomaktivitet.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise