Obama: – Militært Iran-angrep ingen løsning

Den amerikanske presidenten går langt i å avlyse den militære trusselen mot Iran. Netanyahu advarer igjen om at atomavtalen som er i ferd med å bli inngått, vil være livsfarlig.

Statsminister Benjamin Netanyahu sammen med forsvarssjef Gadi Eisenkot (t.v.) og forsvarsminister Moshe Ya'alon. (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu sammen med forsvarssjef Gadi Eisenkot (t.v.) og forsvarsminister Moshe Ya'alon. (Foto: GPO)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Tirsdag kveld sendte den israelske kanalen Channel 2 et lengre intervju med USAs president Barack Obama, der han snakket blant annet om Iran, fredsprosessen og relasjonen mellom USA og Israel.

 

Obama: – Militær løsning er midlertidig

– Den beste måten å sikre seg mot at Iran får atomvåpen, er gjennom en etterprøvbar, tøff avtale, sa presidenten ifølge Times of Israels referat av tv-intervjuet.

– En militær løsning vil ikke løse problemet. Selv om USA deltar, ville det bare midlertidig bremse det iranske atomprogrammet, ikke eliminere det, uttalte han.

– Sanksjoner vil ikke oppnå det, en militær løsning er midlertidig. Avtalen vi forhandler fram vil ta bort muligheten for en atombombe de neste 20 årene, fortsatte Obama.

Når Obama på denne måten går langt i å avlyse den militære trusselen mot Iran, er det en endring av USAs innstilling, som tidligere har vært at alle muligheter er på bordet når det gjelder å hindre Iran i å oppnå atomvåpen.

 

Netanyahu: – Jeg stoler først og fremst på Israel selv

Etter at Obamas Iran-uttalelser var blitt kjent, men noen timer før tv-intervjuet ble sendt i sin helhet, kommenterte Netanyahu Iran-trusselen.

– Når vi snakker om Israels sikkerhet, stoler jeg først og fremst på oss selv. Beviset på dette er avtalen som vokser fram mellom verdensmaktene og Iran, sa statsminister Benjamin Netanyahu i en tale ved hjemmefrontens hovedkvarter, ifølge Jerusalem Post.

Talen ble holdt i forbindelse med forsvars- og beredskapsøvelsene som pågår denne uken.

Netanyahu sa at avtalen ”ikke bare baner veien for at Iran får atombomber”, men at den også vil tilføre regimet milliarder av dollar.

– Med de pengene kan de fortsette å bevæpne våre fiender med svært presise retningsstyrte våpen og annen utrustning. De kan også bevæpne sin egen krigs- og terrormaskin, som er i aksjon mot oss og Midtøsten, og som er mye farligere enn Den islamske statens terrormaskin, som også er farlig, sa Netanyahu.

 

Les også: – Moralsk plikt å støtte et jødisk hjemland

Forrige artikkelIkke gå glipp av Israel-konferansen i Tønsberg!
Neste artikkelObama: – Moralsk plikt å støtte et jødisk hjemland
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/