– Verden er blitt et farligere sted

– Israel er ikke bundet av avtalen med Iran, for Iran fortsetter å arbeide for vår ødeleggelse, erklærte statsminister Benjamin Netanyahu tirsdag ettermiddag.

Statsminister Benjamin Netanyahu kommenterer atomavtalen med Iran 14. juli 2015. (Skjermdump fra live stream)
Statsminister Benjamin Netanyahu kommenterer atomavtalen med Iran 14. juli 2015. (Skjermdump fra live stream)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Like etter klokken 16.00 norsk tid tirsdag ettermiddag holdt statsminister Benjamin Netanyahu en kort direktesendt tale om atomavtalen med Iran.

– Verden er et mer farlig sted i dag enn den var i går, innledet Netanyahu. Han påpekte at det internasjonale samfunnet har gjort en avtale med verdens fremste sponsor av terror.

– De har gamblet med at regimet vil endre seg de neste ti år, men de gir dem ingen insentiver til å gjøre det, sa Netanyahu.

Tvert imot blir Iran belønnet. Fjerning av internasjonale sanksjoner vil gi en betydelig stimulans av Irans økonomi.

– Den dårlige avtalen krever ikke at Iran stanser sin aggressive oppførsel, påpekte Netanyahu. Han minnet om at senest fredag i forrige uke deltok Irans president Rouhani i en demonstrasjon i Teheran hvor det ble ropt “Død over Amerika” og “Død over Israel”.

Irans støtte til terror vil øke etter avtalen, sa Netanyahu. Han minnet om en lignende avtale med Nord-Korea som viste seg å ikke hindre regimet fra å utvikle atomvåpen.

– Bunnlinjen for atomavtalen er som Rouhani beskrev den: Det internasjonale samfunnet fjerner sanksjoner, og Iran beholder sitt atomprogram, sa Netanyahu.

– For en enestående historisk feil, erklærte statsministeren.

Han avsluttet med å understreke at “Israel ikke er bundet av denne avtalen med Iran, for Iran fortsetter å arbeide for vår ødeleggelse”.

Forrige artikkelLøgnerne vant
Neste artikkel16 grunner til at Iran-avtalen er en katastrofe
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.