– Verden er blitt et farligere sted

- Israel er ikke bundet av avtalen med Iran, for Iran fortsetter å arbeide for vår ødeleggelse, erklærte statsminister Benjamin Netanyahu tirsdag ettermiddag.
Statsminister Benjamin Netanyahu kommenterer atomavtalen med Iran 14. juli 2015. (Skjermdump fra live stream)
Statsminister Benjamin Netanyahu kommenterer atomavtalen med Iran 14. juli 2015. (Skjermdump fra live stream)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Like etter klokken 16.00 norsk tid tirsdag ettermiddag holdt statsminister Benjamin Netanyahu en kort direktesendt tale om atomavtalen med Iran.

– Verden er et mer farlig sted i dag enn den var i går, innledet Netanyahu. Han påpekte at det internasjonale samfunnet har gjort en avtale med verdens fremste sponsor av terror.

– De har gamblet med at regimet vil endre seg de neste ti år, men de gir dem ingen insentiver til å gjøre det, sa Netanyahu.

Tvert imot blir Iran belønnet. Fjerning av internasjonale sanksjoner vil gi en betydelig stimulans av Irans økonomi.

– Den dårlige avtalen krever ikke at Iran stanser sin aggressive oppførsel, påpekte Netanyahu. Han minnet om at senest fredag i forrige uke deltok Irans president Rouhani i en demonstrasjon i Teheran hvor det ble ropt “Død over Amerika” og “Død over Israel”.

Irans støtte til terror vil øke etter avtalen, sa Netanyahu. Han minnet om en lignende avtale med Nord-Korea som viste seg å ikke hindre regimet fra å utvikle atomvåpen.

– Bunnlinjen for atomavtalen er som Rouhani beskrev den: Det internasjonale samfunnet fjerner sanksjoner, og Iran beholder sitt atomprogram, sa Netanyahu.

– For en enestående historisk feil, erklærte statsministeren.

Han avsluttet med å understreke at “Israel ikke er bundet av denne avtalen med Iran, for Iran fortsetter å arbeide for vår ødeleggelse”.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelLøgnerne vant
Neste artikkel16 grunner til at Iran-avtalen er en katastrofe
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise